Zanzibar Maarif Okulları Başarılarıyla Adından Söz Ettiriyor
Zanzibar Maarif Okulları Başarılarıyla Adından Söz Ettiriyor

Zanzibar Maarif Okulları Başarılarıyla Adından Söz Ettiriyor

Ocak 07, 2022



Afrika kıtasının doğusunda bulunan Tanzanya’ya bağlı Zanzibar’da faaliyet gösteren Maarif Okulları, ülke genelinde elde ettiği başarılarla öne çıkıyor. Zanzibar Maarif Okulları İlkokul kademesi, gerçekleştirilen ulusal sınavlarda Tanzanya’nın en iyi 2 okulu arasına girdi.

Okul müdürü Barış Özyurt yaptığı açıklamada, anaokulundan liseye 1500 öğrencimize hizmet veren Turkish Maarif Schools Zanzibar Kampüsünün 2 yıl içerisinde ulusal sınavlarda çeşitli kademelerde 3 ülke birinciliği ve 1 ülke ikinciliği aldığını ifade etti. Öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için her türlü imkânı sağlayarak başarı seviyesini bir adım sonrasına taşıdıklarını, akademik başarıyı sosyal ve kültürel etkinliklerle desteklediklerini vurgulayan Özyurt; “İnanıyoruz ki, marifet iltifata tabidir. Başarımızı okul yönetimimizle, öğretmenlerimizle, öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz. Maarif Okullarının bir parçası olmak her zaman bir ayrıcalıktır. Öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltı, seslerinin neşesi ile dolan güzel kampüsümüzde daha nice başarılara imza atacağımızdan hiç şüphemiz yoktur.” ifadelerini kullandı.

Tanzanya Ülke Temsilcisi Taşkın Bumin Ayrancı ise “Türkiye Maarif Vakfı olarak Tanzanya genelinde faaliyet gösterdiğimiz 4 kampus 12 eğitim kurumundan birisi olan ve Zanzibar adasında 1500 öğrenciye ev sahipliği yapan Zanzibar Türkiye Maarif Okulumuz 2021 yılı ilk okul 6. sınıf seviyesinde gerçekleştirilen ulusal necta sınavında ada genelindeki 270 okul içerisinde ikinci olarak bugüne kadar edindiği başarılara bir yenisini daha eklemiş oldu. Son iki yılda Form 6 (Lise son sınıf) seviyesinde düzenlenen ulusal necta sınavlarında da birincilik ipini göğüsleyen okulumuz elde ettiği bu son başarı ile bir kez daha gurur kaynağımız oldu. Bu başarının perde arkasında yer alan en güçlü unsurları, modern teknolojinin tüm imkânları ile donatılan sınıflarımız, güncel ve zengin eğitim materyallerimiz ve en önemlisi alanında uzman akademik kadromuz olarak tanımlayabiliriz. Tanzanya’nın geleceğinde söz sahibi olacak yeni nesillerin, daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh, daha istikrarlı bir Tanzanya için var güçleri ile çalışacaklarını biliyor bu çerçevede Türkiye Maarif Vakfı olarak bu gelişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” cümleleriyle elde edilen başarının tesadüf olmadığına değindi.