Uluslararası Türkçe Kısa Film Yarışmasının Galibi Pakistan’dan
Uluslararası Türkçe Kısa Film Yarışmasının Galibi Pakistan’dan

Uluslararası Türkçe Kısa Film Yarışmasının Galibi Pakistan’dan

Haziran 06, 2022




Türkiye Maarif Vakfı, 50 ülkede yürüttüğü faaliyetlerini, öğrencilerinin akademik eğitimlerine destek programlarının yanında kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacak şekilde sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalara imza atarak sürdürüyor.

“Şimdi Dostluk Zamanı” sloganıyla dünyanın dört bir yanındaki Maarif Yurtları arasında yapılan Uluslararası Türkçe Kısa Film yarışmasının finali gerçekleştirildi. Jüri üyeliğini Human Movie Team Kurucusu Yönetmen Tülay Gökçimen, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Mustafa Özdil ve İpek Coşkun ile; Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Daire Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gültekin, Kurumsal İletişim Daire Başkanı Sait Karahasan ve Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı Uzmanı Zekeriya Güneş’in yaptığı yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Yarışmada Pakistan H8 Kız Kampüsü Yurdundan Rabail Nadeem birinci, Pakistan Chak Shahzad Erkek Kampüsü Yurdundan Muhammed Bilal ikinci, Afganistan-Şibirgan Fazilet Vahab Kız Yurdundan Lala Omar üçüncü oldu. Ödül olarak; birinciye Türkiye gezisi, ikinciye tablet, üçüncüye akıllı saat verildi.

Öğrencilerin potansiyellerinin ve sanatsal eğilimlerinin keşfedilmesinin, ülkeler ve yurtlar arasındaki iletişimin arttırılmasının, kültürel kaynaşmanın sağlanmasının ve Türkçe’nin kısa filmler vasıtasıyla etkin kullanımının yaygınlaştırılmasının amaçlandığı yarışmanın geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.