Uluslararası Maarif Okulları Avustralya’da Yeni Binasına Kavuşuyor
Uluslararası Maarif Okulları Avustralya’da Yeni Binasına Kavuşuyor

Uluslararası Maarif Okulları Avustralya’da Yeni Binasına Kavuşuyor

Aralık 05, 2021

Güney Yarım Küre’nin kıta ülkelerinden Avustralya’da 2019’da eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Uluslararası Maarif Okulları, Sydney’in Auburn semtindeki ana binasının temelini attı.

Büyük çoğunluğu Avustralya yerel makamlarından alınan hibelerle yapılacak olan projenin temel atma törenine; Türkiye Cumhuriyeti Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç, Sydney Başkonsolosu Ali Sevim, Federal Senatör Kristina Keneally, Yeni Güney Galler Eyaleti Liberal Parti Başkanı Phillip Ruddock, İşçi Partisi Başkanı’nı temsilen milletvekili ve Gölge Çokkültürlülük Bakanı Stephen Kamper, milletvekilleri, veliler, Maarif öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Türkiye Maarif Vakfı Avustralya Temsilcisi Necmi Uzun, Avustralya’da yaşayan Türk toplumunun Maarif Okullarına olan ihtiyacından bahsederek, Maarif’in eğitim felsefesinin önemini anlattı. Büyükelçi Korhan Karakoç da yaptığı konuşmada, Türkiye Maarif Vakfının dünyada Türkiye adına eğitim öğretim faaliyeti yürütmede Milli Eğitim Bakanlığı dışında tek yetkili kurum olduğunu belirtti ve bu nedenle ülkede bulunan Türk toplumunun iyi niyetinden yararlanan bazı illegal yapılara Avustralya makamlarının itibar etmemesi gerektiğini vurguladı. Karakoç, Maarif yüklendiği misyonun önemine atıfta bulunarak, Maarif Okullarının diğer şehirlerde de kurulması gerektiğinin altını çizdi. İş seyahati sebebiyle Afrika’da bulunan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise etkinliğe telekonferansla iştirak etti. Akgün, yaptığı konuşmada Maarif Vakfının misyonunu aktararak bugün itibariyle dünyada önemli bir marka haline geldiğine değindi. Maarif mezunlarına dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerin açık olduğunu ifade eden Birol Akgün, Avustralya Uluslararası Maarif Okullarının çalışmalarıyla birlikte Türkiye ile Avustralya’nın maziden gelen kardeşlik ilişkilerinin daha da pekişeceğini söyledi. Prof. Dr. Akgün, tüm davetlileri selamladı ve Yeni Güney Galler Hükümetine Türkiye Maarif Vakfına verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Tören Avustralya Uluslararası Maarif Okulları öğrencilerinin yaptığı gösteriler ve yıl sonu ödülleri dağıtılmasının ardından heyetin temel atmasıyla sona erdi.
Avustralya Uluslararası Maarif Okullarında hali hazırda 147 öğrenci eğitim görüyor.