Uluslararası Maarif Dergisi’nin 6. Sayısı Yayımlandı
Uluslararası Maarif Dergisi’nin 6. Sayısı Yayımlandı

Uluslararası Maarif Dergisi’nin 6. Sayısı Yayımlandı

Ocak 14, 2022



Dünya çapında bir eğitim markası haline gelen Türkiye Maarif Vakfının, eğitim alanında uluslararası düzeyde bir platform olmak hedefiyle yayın hayatına başlayan dergisi Uluslararası Maarif’in 6. sayısı okurlarıyla buluştu.


Bu sayının dosya konusu, 25-26 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen İstanbul Eğitim Zirvesi’nin de teması olan Eğitimde Yeni Eğilimler ve Dönüşüm. Eğitime dair gelecek öngörüleri, uluslararası alanda çalışmalarıyla ön plana çıkan eğitimciler tarafından değerlendiriliyor. Bu bağlamda; Ford Vakfı Uluslararası Eğitim Uygulamaları ve Harvard Üniversitesi Profesörü Fernando Reimers, OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Öğrenim Politikası Enstitüsünden Tony Wagner, Oxford Üniversitesi’nden Prof. Adeel Malik, Genç Başarı Eğitim Vakfından (JA Worldwide) Caroline Jenner, Buckingham Üniversitesinden tarihçi ve eğitimci Sir Athony Seldon ve Cambridge Üniversitesinden Rupert Wegerif’in görüşlerine yer veriliyor.

Maarif Söyleşileri sayfalarında Prof. Dr. Nabi Avcı’nın Türkiye Maarif Vakfında gerçekleştirdiği konuşmadan aktarılan notlar, dijital dünyayı hayatının merkezine yerleştirmiş insana ilişkin ilginç tespitler içeriyor. Dergide ayrıca, Türkiye’de çocuk yayıncılığı konusunda TRT Çocuk Kanal Koordinatörü M. Bora Durmuşoğlu’yla keyifli bir röportaj da yer alıyor. Beğenilerek takip edilen Maarif Sözlük, Özel Eğitim, Eğitim Tarihi ve Kültür Sanat sayfalarıyla Uluslararası Maarif Dergisi, yine dopdolu bir içerikle okurlarının karşısına çıkıyor.