Uluslararası Bükreş Maarif Okullarında Yeni Öğretim Yılı Heyecanı
Uluslararası Bükreş Maarif Okullarında Yeni Öğretim Yılı Heyecanı

Uluslararası Bükreş Maarif Okullarında Yeni Öğretim Yılı Heyecanı

Eylül 20, 2021

Eylül ayının gelmesi ve okulların açılmaya başlamasıyla birlikte dünyanın 44 ülkesinde Maarif Okulları heyecanı yaşanıyor. Uluslararası Bükreş Maarif Okullarında da 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış programı büyük bir coşkuyla başladı.

Programa Türkiye’nin Büyükelçisi Füsun Aramaz, Eğitim Müşaviri Seyfi Özkan, Ticaret Ataşesi Sude Gürcan, Konsolos Eda Akkuş, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız, TİAD Başkanı Güven Güngör ve Türk misyonlarının diğer yetkilileri ile Romanya Milli Eğitim müfettişleri de katıldı.

Bu yıl 450 öğrencisi, deneyimli ve seçilmiş kadrosuyla eğitim öğretime başlayan Bükreş Maarif Okulu açılış programı, Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi Alparslan Ateş’in açılış konuşmasıyla başladı, Romanya Milli Eğitim Müfettişlerinin iyi dilek ve temennileri ile tamamlandı.

Açılış programı, Müzik öğretmeninin sergilediği sürpriz performans ve başarılı öğrencilerin konuşmaları ile renklendi. Velilerin de yoğun katılım gösterdiği, COVİD-19 tedbirleri kapsamında gerçekleşen program, öğrencilerin sınıflara alınmasıyla sona erdi.

Türkiye Maarif Vakfının Avrupa Birliği ülkeleri içinde K12 düzeyinde ilk örgün eğitim kurumu açtığı ülke olan Romanya’da yedi okul faaliyet gösteriyor. Özellikle ticaret ve iş hayatında varlık gösteren Türk toplumunun da ilgi gösterdiği okullar, Türk çocuklarının Türkçe ve kültür aidiyetleri için de önemli bir alternatif oluşturuyor.