Türkiye Maarif Vakfının ilk öğrencileri, üniversiteden mezun oldu
Türkiye Maarif Vakfının ilk öğrencileri, üniversiteden mezun oldu

Türkiye Maarif Vakfının ilk öğrencileri, üniversiteden mezun oldu

Ağustos 24, 2021


Türkiye Maarif Vakfının Eğitimin uluslararasılaştırılması stratejisi doğrultusunda dünyadaki Maarif Okullarından mezun olan 1010 lise öğrencisi Türkiye’deki üniversiteleri tercih etti.

Türkiye Maarif Vakfı Öğrenci Mezun Takip Birimi tarafından rehberlik, akademik çalışma ve sosyal etkinliklerle desteklenen ve yalnız bırakılmayan 1010 öğrenciden bu yıl ilk devre mezunu olan 27’si için mezuniyet töreni düzenlendi.

Türkiye’de lisans diploması alan ilk devre olmanın gururunu yaşayan öğrenciler için Vakfın Genel Merkezinde düzenlenen tören müzik dinletisi ile başladı.

 

Dünya ile rekabet edebilecek bir nesil geliyor

Ardından Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı konuşmada; Maarif okullarından mezun olduktan sonra Türkiye’ye gelip Tıp, Uluslararası İlişkiler, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Mimarlık, Biyoloji, İlahiyat ve Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlerde okumuş, hayatın her alanında iş bulabilecek başarılı bir nesil yetiştiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Akgün şöyle devam etti:

 

“Özellikle bayan öğrencilerimiz, kız kardeşlerim, geleceğin mimarı olan yeni bir nesildir. Sizlerin gözünde bir ülkenin geleceğini görüyorum. Her alanda yetişmiş, kendi değerlerine sahip çıkan, dünya ile rekabet edebilecek yeni bir nesil geliyor. Sizler, bizim en güzel numunelerimizsiniz. Türkiye Maarif Vakfı olarak bundan sonra da biz her zaman sizin yanınızda, rehberiniz ve destekçiniz olacağız.”

 

Artık öğrendiklerinizi uygulama zamanı

Ardından söz alan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık Ercan ise öğrencilerin Maarif Okulundan mezun olup Türkiye’de üniversite hayatlarını başarıyla tamamladıklarını belirterek, “Liseyi Maarifte bitirdiniz. Ülkenizde başladığınız ve kadim kültürümüzden gelen ‘İlim, kadın ve erkek her Müslümana farzdır’ ilkesini yerine getirdiniz. Ardından, İlim Çin’de dahi olsa alınız akidesine uyarak ülkemize geldiniz ve üniversite eğitiminizi tamamladınız. Şimdi ilminizin zekatını verme zamanı. Artık öğrendiklerinizi dünyanın her tarafında uygulayacağınız bir döneme girdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

Siz bizim ilk göz ağrılarımızsınız

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Aşkın Asan ise şöyle konuştu: “Maarif Okullarında liseyi bitirerek Türkiye’de bir üniversiteden mezun olan ilk öğrencilerimizsiniz, dolayısı ile sizler bizim ilk göz ağrılarımız oldunuz. Ben birçok mezuniyet töreninde konuşma yaptım; rektör olarak konuşmalar yaptım, kendi mezuniyet törenimde konuştum ama hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. İlk olmak her zaman özel ve önemlidir. Sizler gibi mezun olduğumda günün birinde milletvekili, bakan yardımcısı, rektör olacağımı ve Maarif Vakfında çalışacağımı hiç hayal etmemiştim. Onun için sizi sürprizleri olan, inişleri çıkışları olan bir hayat bekliyor. Önünüzdeki fırsatları sakın hayır diyerek reddetmeyin. Çünkü insanlar bazen tereddüt edebiliyor. Kendi hayat tecrübemde ne kadar evet dediysem, heyecan duyup, ‘korkma bana destek olacak kişiler var etrafımda’ diye düşündüğümde oradan başarıyla çıktım. Çünkü hiç tahmin edemiyorsunuz, Allah hiç ummadığınız yerden size bir destek veriyor.”

 

Dünyayı, Türkiye’de Daha İyi Tanıdım

Daha sonra Türkiye Maarif Vakfı Habibe Kadiri Kız Lisesi ve ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Ruzine Hashimi mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada duygularını şöyle dile getirdi: “Bir uluslararası öğrenci olarak Türkiye’de eğitim almak demek; organize olmayı, dayanışmayı, birlikte iş yapmayı ve tüm bunları yaparken bağımlı kalmamayı öğrenmektir. Bu ülkede eğitim alırken en önemli kazancım özgüven sahibi olmaktı. Dünyaya ulaşmada Türkçe bana geniş bir kapı açtı. Türkiye’de üniversite eğitimine devam ederken sadece Türkiye’yi değil, kendi ülkemi ve dünyayı da daha yakından burada tanıdığımı ve öğrendiğimi fark ettim.”

Konuşmaların ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Feriba Rajabi mezuniyet kütüğüne bu yılki mezunları temsilen isim plakasını çaktı.

Ardından Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Maarif Öğrencisi Bashira Rashidi Maarif Okullarının flamasını, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencisi Adila Karimi’ye teslim etti.

Program, 27 mezun öğrenciye plaket ve hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.