Türkiye Maarif Vakfı Tiflis’te İlk Okulunu Açtı
Türkiye Maarif Vakfı Tiflis’te İlk Okulunu Açtı

Türkiye Maarif Vakfı Tiflis’te İlk Okulunu Açtı

Eylül 20, 2017

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan Tiflis Maarif Okulları, 18 Eylül 2017’de yapılan açılış töreninin ardından eğitim-öğretime başladı.

Tiflis Maarif Okullarının ve eğitim-öğretim döneminin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, TMV Gürcistan Direktörü Selçuk Baş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Tiflis Maarif Okulları Müdürü Taner Canpolat, Tiflis Maarif Okulları öğretmenleri, öğrencileri, veliler, yerli ve yabancı basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TMV Gürcistan Direktörü Selçuk Baş, Türkiye Maarif Vakfının tüm dünyada güzel insanlar yetiştirmek amacıyla kurulduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Vakfımızın amacı, insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alan, Türkiye’nin eğitim alanındaki bilgi ve tecrübesini, Anadolu insanının irfân geleneğini evrensel değerlerle buluşturarak insanlığın barış, adalet ve gelişimine katkı yapacak erdemli insanlar yetiştirmektir.” Baş, çocuklarını Tiflis Maarif Okulları’na kayıt yaptıran velilerin çok mutlu olduklarını belirterek ülkemize dua ediyorlar dedi.

Tiflis Maarif Okulları Müdürü Taner Canpolat da törende yaptığı konuşmada, “Bizler, Anadolu’nun ortalama vicdanının kalp atışı olmak ve kadîm geleneklerimizi vatandaşlarımız ve Gürcistan halkıyla paylaşmak adına buradayız. İyiyi, güzeli ne varsa öğrencilerimizle birlikte çoğaltmak üzere sağlam adımlarla uzun bir yolculuğa çıkmış bulunmaktayız.” dedi.

Törende konuşan Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ise yeni binasında eğitime başlayan okulun yakın gelecekte yeterli olmayacağını ve çok daha iyi şartlara sahip bir okul inşa edileceğini belirterek, "Burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. İnşallah önümüzdeki günlerde hepimiz Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk devletine lâyık daha büyük bir eğitim kurumu inşa edeceğiz." dedi. Gümrükçü dünyanın bir çok ülkesinde Türkiye Maarif Vakfının okullarında eğitim verilmesinin gururunu yaşıyoruz." diye konuştu. Maarif Okullarının önemine vurgu yapan Büyükelçi Gümrükçü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Maarif Okulları’na büyük önem verdiğini ve Gürcistan’ı da yakından takip ettiğini belirtti. Tiflis Maarif Okulları’nda halihazırda Türk vatandaşlarının Türkçe müfredatla eğitim göreceğini ifade eden Gümrükçü, gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte, Gürcistan vatandaşlarının da çocuklarını güvenle Maarif Okulları’na kayıt yaptırabileceklerini belirtti. Büyükelçi Gümrükçü ve törene katılan diğer konuklar daha sonra okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Yaklaşık 300 öğrenci kapasiteli Tiflis Maarif Okulları’nda ana okulundan liseye kadar ilköğretimin her kademesindeki öğrencilere eğitim verilecek.