Türkiye Maarif Vakfı, Senegal ile Ev Sahibi Ülke Anlaşması İmzaladı

Türkiye Maarif Vakfı, Senegal ile Ev Sahibi Ülke Anlaşması İmzaladı

Kasım 08, 2017

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Senegal Dışişleri ve Yurtdışındaki Senegalliler Bakanı Sidiki Kaba hafta başında bir araya gelerek Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek adına Ev Sahibi Ülke Anlaşması imzaladılar.

Senegal’de 7 Ağustos 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamuya yararlı vakıf statüsü kazanan Türkiye Maarif Vakfı’nın kısa sürede Senegal hükümetinin güvenini kazanması neticesinde imzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki ilişkilerin farklı boyutlarla zenginleştirilmesinin bir tezahürü olarak kabul ediliyor.

İmza töreninde yaptığı konuşmada bu noktaya değinen Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin tarihi bir arka plana sahip olduğunu belirterek son yıllarda Türkiye’nin Senegal’de yaptığı ulaşım ve güvenlik alanlarındaki önemli yatırımlarıyla birlikte uluslararası örgütlerde sergilenen sıkı iş birliğine dikkat çekti. Bu durumun iki ülke halkı arasındaki karşılıklı sevgi ve güven ilişkisini güçlendirdiğini ifade eden Akgün, ilişkilerin eğitim alanında da artarak devam ettiğini söyledi.