Türkiye Maarif Vakfı Mali’de

Türkiye Maarif Vakfı Mali’de

Eylül 28, 2017

Türkiye - Mali Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Bamako Büyükelçiliği yetkilileri ve Türkiye Maarif Vakfı Mali Direktörü Zafer Gedikli’den oluşan heyet Mali’de  bir dizi görüşme yaptı.

Heyet, Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Mali’de eğitim- öğretim faaliyetinde bulunma, okul açma ve işletme yetkisi alma hususunda yürüttüğü süreçlerin hızlanması ve Türkiye Maarif Vakfı’na yönelik güven duygusunun aşılanması için siyasi girişim ve temaslarda bulundu. Yapılan üst düzey görüşmelerde heyet, hain terör örgütü FETÖ’nün amaçları, ülkeleri ele geçirme stratejileri, para kaynakları, Türkiye düşmanlığı ve 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde yaşananlar hakkında bilgi aktarımında bulundu. İki ülke arasındaki ilişkilerin TİKA işbirliğinde olduğu gibi Türkiye Maarif Vakfı ile artarak güçleneceğinin altı çizildi.

Mali Eğitim Bakanı Mohammed AgErlaf ile yapılan görüşmeye Mali Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Bakan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü de katıldı. Görüşmelerde Mali Eğitim Bakanı AgErlaf, FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devri ile ilgili protokolün ilk olarak 12 Ağustos’ta imzalandığını, Türkiye Maarif Vakfının Mali'de eğitim- öğretim faaliyetinde bulunma, okul açma ve işletme yetkisinin 26 Eylül tarihi itibariyle onaylandığını belirterek imzalanan belgenin TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Cahit Bağcı'ya teslim edildiğini belirtti. Dr. Bağcı, heyete desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye Maarif Vakfının Mali’de yapacağı çalışmalar ile iki ülke ilişkilerinin daha da gelişeceğini, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının himayelerindeki Maarif Okullarının Mali'nin geleceğinin inşasına katkı sunacağını vurguladı. Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Cahit Bağcı, TMV Maarif Okullarının Mali’de en kaliteli eğitimi vereceği vaadinde bulundu.