Türkiye Maarif Vakfı Fildişi Sahili’ndeki FETÖ Okullarını Devraldı

Türkiye Maarif Vakfı Fildişi Sahili’ndeki FETÖ Okullarını Devraldı

Ağustos 02, 2018

Türkiye Maarif Vakfı, Fildişi Sahili’ndeki FETÖ'ye ait anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan 4 okulu imzalanan protokolle devraldı.

Başkent Abidjan'da Milli Eğitim Bakanlığı'yla düzenlenen devir teslim töreninde Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, İçişleri, Eğitim ve Dışişleri bakanlıkları, Cumhurbaşkanlığı temsilcileri ile, Okul Aile Birliği yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler, Türk STK temsilcileri ve Türk vatandaşları katıldı. FETÖ'nün anti propagandasına rağmen Cumhurbaşkanının iradesiyle devir teslim gerçekleşmiş oldu. 

Büyükelçi Dr. Yavuz, törende yaptığı konuşmada, ülkede yaklaşık 1,5 yıldan beri süren yoğun müzakere sürecinin ardından, Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakanlığı'yla okulların devri konusunda anlaştıklarını söyledi. Dr. Yavuz yaptığı açıklamada: "1,5 yıl önce geldiğimiz bu ülkede, iki başkanın güçlü karar ve iradesiyle protokol imzalanmıştı. Öğretmen ve öğrencilerin mağdur edilmemesi için o dönemde gerçekleşmeyen devir işlemi bugün nihayet hayata geçmiş oldu. Fildişi Sahili’nin fetihle mücadeleye verdiği destekten son derece memnunuz. İnanıyorum ki bu destek, uluslararası arenada terörle mücadeleye örnek olacaktır. Eylül ayında okulları hazır hale getirebilmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Kayıtlara hemen başlayıp, Eylül ayında okulların eğitime hazır hale gelmesini sağlayacağız” dedi.

Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdür Yardımcısı Madeleine Srinsian yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin bu okulları almasından memnunuz. Önümüzdeki süreçte ülkemizde Türkiye Maarif Vakfı Okulları’nın sayısının artacağına ve eğitim seviyesini her geçen gün ilerleteceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Yeni alınan okullar Türk Bayrakları ve Fildişi Sahili bayrakları ile donatıldı. Okullarda yapılacak restorasyon ve modernizasyon çalışmaları ardından yeni eğitim ve öğretim yılında Türkiye Maarif Vakfı tarafından eğitim verilecek.