Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün: “Erdemli insanlar yetiştirebilirsek, kaynaklarımızı barış için harcayabiliriz.”
Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün: “Erdemli insanlar yetiştirebilirsek, kaynaklarımızı barış için harcayabiliriz.”

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün: “Erdemli insanlar yetiştirebilirsek, kaynaklarımızı barış için harcayabiliriz.”

Kasım 24, 2021

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Maarif Okulları öğretmenleri, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’le dijital ortamda bir araya geldi. Öğretmenler Günü’nü kutlamak üzere gerçekleştirilen toplantıda Akgün, “Hepinizi İstanbul’dan sevgi ve saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.” dedi.

Toplumların gelişmesi ve inşası için okullara duyulan ihtiyacı dile getiren Akgün, öğretmenlerin de okullar ve öğrenciler için olmazsa olmaz unsurların başında geldiğini ve öğretmenlik mesleğinin bu anlamda değerli olduğunu vurguladı.

Akgün, “Öğretmenler, öğrenciler için rol modeldir. Bu durum, geleceği inşa edecek gençlerin yetiştirilmesi adına öğretmenlik mesleğinin ehemmiyetini daha fazla ön plana çıkarıyor. Öğretmen kimi zaman kızar, kimi zaman sever. Her ikisi de öğrencilerin gelişimi açısından kıymetlidir.” diyerek insanın hayatında en önemli iki şeyin ailesi ve öğretmenleri olduğunu aktardı.

Tarihin seyrini değiştirmiş bütün mühim karakterlerin öğretmenliğin önemine atıf yaptığını anlatan Prof. Dr. Akgün, “Öğretmenler bu anlamda aslında sadece bilginin paylaşılması hususunda değil; gelecek neslin iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı anlamaları ve idrak etmeleri konusunda da kritik rol oynuyorlar. Dolayısıyla öğretmenlikten daha önemli bir meslek tanımıyorum.” diye konuştu.

Online Eğitimin Başarılı Olmasında En büyük Pay Öğretmenlerin

Bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını döneminde herkesin evine kapanmak zorunda olduğu süreçte, Maarif Okullarının eğitimi kesintisiz bir şekilde sürdürdüğüne temas eden Akgün, bu hususta da en büyük payın Maarif Öğretmenlerine ait olduğunu söyleyerek bütün öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Akgün, “Sizi sadece öğretmen olarak görmüyoruz. Her biriniz bizim yol arkadaşımızsınız. Halen 47 ülkede 50 bin öğrenciyle yolumuza devam ediyoruz. Sayı olarak artmak önemli değil, kalite olarak da her geçen gün daha iyi bir yere geliyoruz. Öğrencilerimizin başarıları önemli. Burada da en önemli pay size ait. Ama daha gidecek çok yolumuz var. İstiyoruz ki bütün okullarımız kendi ülkesinin en iyisi olsun.” sözleriyle Maarif Okullarının başarıları konusunda öğretmenlerin gayretlerini dile getirdi.

Türkiye Maarif Vakfının eğitim kalitesini artırmak için öğretmenleri eğitme konusunda da özel gayret gösterdiğine değinen Prof. Dr. Birol Akgün, Vakfın çevrim içi  eğitimlerle öğretmenlere destek verdiğini, genel merkez çalışanlarının da bu hususta azami gayret gösterdiğini, genel merkezle ülkeler arasındaki ilişkilerin daha iyi yerlere gelmesini arzuladıklarını vurguladı.

“Hepimiz dünyanın barışı için çalışıyoruz.”

Vakfın tüm personellerinin akademik vizyonunu geliştirmek ve yeni perspektifler kazandırmak amacıyla yarından itibaren 2 gün boyunca İstanbul Eğitim Zirvesi’nin düzenleyeceğinin haberini veren Akgün, Maarif öğretmenlerinin de Dijitalleşmenin Uluslararasılaşmaya Etkisi, Müfredatın Uluslararasılaştırılması, Eğitimin Geleceği, Eğitimin Yeniden Modellenmesi, Eğitim ve Toplumsal Adalet, Eğitim ve Kalkınma gibi konuların tartışılacağı zirveyi yakından takip etmelerini istedi.

Dünyanın her yerinde iyi insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarının altını çizen Prof. Dr. Akgün konuşmasını, “Erdemli insanlar yetiştirebilirsek yarının dünyasında çatışmayı azaltır; kaynaklarımızı barış için, insanların ve toplumların gelişimi için harcayabiliriz. Sizlerin de barış elçileri olduğunu ifade etmek isterim. Hepimiz dünyanın barışı için çalışıyoruz. Öğretmenler gününü tekrar kutluyor hepinize başarılar diliyorum.” sözleriyle tamamladı.