Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da Faaliyetlere Başlama İzni Aldı

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da Faaliyetlere Başlama İzni Aldı

Şubat 22, 2018

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'da faaliyetlerine başlamak için Afganistan Ekonomi Bakanlığından çalışma belgesini aldı. Çalışma Belgesinin takdimi için Ekonomi Bakanlığında düzenlenen törene Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Direktörlüğü yetkilileriyle Afganistan Ekonomi Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Maarif Vakfı Afganistan Ülke Direktörü Mucip Uludağ, Maarif Vakfı olarak Afganistan'daki eğitim sisteminin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Maarif Vakfının amacının tüm dünyada güzel insanlar yetiştirmek olduğunu aktaran Uludağ, eğitimde insanlığın ortak değerlerini esas aldıklarının altını çizdi. Ayrıca ülkedeki eğitimin kalitesini arttırmak ve kapasitesinin güçlendirilmesi için faaliyetler yürütmeyi planladıklarını ifade eden Uludağ, Türkiye Maarif Vakfının Afganistan'daki tüm kesimleri kucaklayacağını ve hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit davranacağını kaydetti. 

Ekonomi Bakanlığı Yabancı Kurumlardan Sorumlu Genel Müdürü Ahmad Riaz Sediqi de Afganistan olarak Türkiye Maarif Vakfı'nın faaliyetlerine destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Sediqi, ''Bizim çocuklarımızın geleceği için eğitim faaliyetleri yapacak Türkiye Maarif Vakfı'na elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Sediqi, Türkiye Maarif Vakfı'nın Çalışma Belgesini Afganistan Ülke Direktörü Mucip Uludağ'a takdim etti.