Tunus Maarif Okulları İftar Sofrasında Buluştu
Tunus Maarif Okulları İftar Sofrasında Buluştu

Tunus Maarif Okulları İftar Sofrasında Buluştu

Nisan 30, 2022



Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus’ta 2017’den bu yana faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Maarif Okullarına bağlı lise binasında iftar programı düzenlendi. Programa; Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, Venezuela Büyükelçisi Carlos Feo Acevedo, Küba Büyükelçisi Mariem Martinez, Nijerya Konsolosu Temitope Pelumi, Pakistan Büyükelçiliği Temsilcisi Fatma Hcine, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah ile Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Selim Cerrah salgın sonrasında değişik ülkelerde iftar sofraları kurmaya gayret ettiklerini söyleyerek, “Bu vesileyle değişik ülkelerde velilerimiz, ailelerimiz, Türkiye’den gelen vatandaşlarımız, çalışanlarımız ve Türk kurum temsilcilerimizle aynı sofrada bir ekmeği, bir umudu, bir duayı bölüşelim diye bir araya geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ramazan’ın sonuna gelindiğini hatırlatan Cerrah, “Duamız ve niyazımız o ki, rahmet ve merhamete vesile olan bu iklim neticesinde hem insanlığa barış, adalet, merhamet yayılsın hem de sofralarımız bereketlensin.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı olarak 50 ülkede eğitim faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Cerrah, “Dünyanın birçok noktasında insanlarımıza eğitim yoluyla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Güzel nesiller yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Çünkü dünyayı iyi insanların ayakta tuttuğuna inanıyoruz. İyiliğin yayılması için ülkelerine bağlı ve ülkeler arasında köprü kuracak nesillerin yetiştirilmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

Vakfın Tunus Ülke Temsilcisi Ali Arıkmert ise Tunus’ta iki okul binasında eğitim verdiklerini ve her yıl Ramazan’da düzenledikleri iftar programıyla öğrenci, öğretmen, veliler ve temsilcilik çalışanlarının kaynaşmasına destek olmaya gayret ettiklerini aktardı.

Tunus Uluslararası Maarif Okullarında; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veriliyor.