Tunus Maarif Okulları Geleneksel Kıyafet Günü'nde Buluştu
Tunus Maarif Okulları Geleneksel Kıyafet Günü'nde Buluştu

Tunus Maarif Okulları Geleneksel Kıyafet Günü'nde Buluştu

Mayıs 25, 2022



Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus’un başkentinde faaliyetlerine devam eden Maarif Okulları, 15 ülkenin temsil edildiği Geleneksel Kıyafet Günü etkinliği düzenledi. Okulun bahçesinde yapılan programa kendi ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giyerek katılan öğrenci ve veliler, ülkelerine özgü yemekleri misafirlerle paylaştı.

Farklı ülkelere ait tatların ve hediyelik eşyaların ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu etkinlikte; Türkiye, Tunus, Libya, Cezayir, Endonezya, Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Ürdün, Umman, Yemen, Sudan, Nijerya ve Küba temsil edildi.

Etkinlikle ilgili konuşan Uluslararası Maarif Okulu Müdürü Hilmi Dönmez, Geleneksel Kıyafet Günü’nü her yıl kutladıklarını aktardı.

Çok sayıda ülkeden katılımcının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Dönmez, "Okulumuzun vazgeçilmez etkinliklerinden olan Geleneksel Kıyafet Günü kutlaması, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile kaynaşmak, yeni kültürleri tanımak için iyi bir fırsat." dedi.

Müdür Yardımcısı Rahma el-Haşimi ise kültürel farklılıkların birbiriyle kaynaşması ve farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladıkları Geleneksel Kıyafet Günü etkinliğinin her yıl düzenlenmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Tunus'ta 2017'den bu yana faaliyet gösteren Tunus Uluslararası Maarif Okullarında, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veriliyor.