Sudan Maarif Okulundan Liselere Giriş Sınavında Yüzde Yüz Başarı
Sudan Maarif Okulundan Liselere Giriş Sınavında Yüzde Yüz Başarı

Sudan Maarif Okulundan Liselere Giriş Sınavında Yüzde Yüz Başarı

Ağustos 04, 2022

2017 yılında Sudan’da faaliyetlere başlayan Maarif Okulları, başarılarıyla ülkenin en önemli okullarından biri haline geldi. Liselere giriş sınavında 86 öğrencisinin tamamını yerleştirerek yüzde yüz başarı elde eden Maarif Okullarının başkent Hartum’daki Erkek Lisesi öğrencisi Ahmed Eşref İlyas liselere giriş sınavında üçüncü, Hamza Heysem ise dördüncü oldu.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, sınavda üçüncü olan İlyas, annesi ve Vakfın Sudan Temsilcisi Mehmet Nedim Aslan’ı elçilik binasında ağırladı.

Büyükelçi İrfan Neziroğlu yaptığı açıklamada, “Bu, çok büyük bir başarı. Kendisini davet ettik, ödülünü takdim ettik. İnşallah liseyi de okulumuzda okuyacak, tıp okumayı düşünüyor. Okullarımıza her sene rağbet artıyor. Okulumuzun başarılarıyla gurur duyuyor, çocuklarımızı tebrik ediyoruz.” dedi.

Mehmet Nedim Aslan ise “Ahmed Eşref, çok başarılı bir öğrencimizdi. Zaten bir derece bekliyorduk. İlk onda dördüncülük dahil 4-5 derecemiz var. 86 öğrencimizin tamamı başarı sağladı. Öğrencimiz Ahmed’den lisede de derece bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Ahmet Eşref İlyas da “Okulumu, Maarif Okullarını seviyorum. Emeği geçen öğretmenlerim ve okul yöneticilerime ve misafirperverliği için Büyükelçi İrfan Neziroğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye güzel bir ülke. Gerçekten orayı görmeyi çok istiyorum.” diyerek duygularını ifade etti.