Sudan Maarif Okulları Yeni Kütüphanesine Kavuştu
Sudan Maarif Okulları Yeni Kütüphanesine Kavuştu

Sudan Maarif Okulları Yeni Kütüphanesine Kavuştu

Aralık 21, 2021



Türkiye Maarif Vakfının Sudan’da faaliyet gösteren okullarında daha önce mescit olarak kullanılan bina, yapılan restorasyonla kütüphaneye dönüştürüldü.


Kullanıma hazır hale gelen kütüphanenin açılışı Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Türkiye Maarif Vakfı Sudan Temsilcisi Muhammed Emin Şimşek, ülkedeki Türk kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Türk iş insanının katılımıyla yapıldı. Kütüphane için Türkiye ve Sudan’dan Türkçenin yanı sıra Arapça ve İngilizce dillerinde 7 bin basılı ve on binlerce de dijital kitap temin edildi.

Büyükelçi Neziroğlu açılış töreninin ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu güzel kütüphanenin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Türkiye Maarif Vakfı öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için her türlü imkânı sağlıyor.” diyen Neziroğlu, Hartum ve Niyala’daki Maarif Okullarında okuyan başarılı öğrencilerin, Türkiye ile Sudan’ın dostluğu ve kardeşliğinde köprü vazifesi göreceklerini aktardı.

Muhammed Emin Şimşek ise okullarda başarıyı her geçen gün bir adım sonrasına taşıdıklarını, akademik başarıyı da sosyal ve kültürel etkinliklerle desteklediklerini belirtti. İlk kez Hartum okullarında ders müfredatına bir saat kitap okuma dersi koyduklarını dile getiren Şimşek, anaokulundan liseye kadar öğrencilerin kütüphanede en az bir saat vakit geçireceklerini ve böylelikle okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Şimşek, ayrıca velilerden çok olumlu dönüşler aldıklarını da kaydetti.

Türkiye Maarif Okulları, ilk, orta ve lise seviyesinde yaklaşık 2 bin öğrencisiyle Başkent Hartum ve ülkenin batısındaki Niyala kentinde hizmet veriyor.