Saraybosna Maarif Okullarında Meslek Edindirme Kursları Sergisi
Saraybosna Maarif Okullarında Meslek Edindirme Kursları Sergisi

Saraybosna Maarif Okullarında Meslek Edindirme Kursları Sergisi

Nisan 15, 2022



Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da faaliyetlerini sürdüren Türkiye Maarif Vakfı Mevlevi Merkezi ve Lalek Konya Kültür ve Eğitim Merkezinin hazırladığı meslek edindirme kursları el işleri sergisi, Gazi Hüsrev Bey Medresesi Hanikahı’nda açıldı.

Serginin açılışına Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Bosna Hersek Konya Fahri Konsolosu Ercan Uslu, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve diğer misafirler katıldı.

Büyükelçi Girgin yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bosna Hersek halkları arasında birçok sayıda köprü olduğunu belirterek, “Bu köprülerden bir tanesi Maarif Okullarıdır, diğerini ise iki gönül şehri Saraybosna ile Konya tesis etmiştir.” dedi. Girgin, sergideki eserlerin sahiplerini tebrik ederek, “Serginin Hanikah binasında yapılması da çok manalı geçmişi temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ise bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, kültür ve sanatın her zaman eğitimin tamamlayıcıları olduğunu, bu nedenle kültür sanat faaliyetlerinin kesinlikle devam ettirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Pekyatırmacı da, Saraybosna Eski Şehir Belediyesi ile kardeş belediye olarak uzun yıllardır pek çok faaliyetler yürüttüklerini belirtti. Pekyatırmacı, Bosna Hersek’in kardeş ülke olduğunun altını çizerek Saraybosna’nın her zaman gönüllerinde olduğunu, uzakta da olsalar kalplerinin Saraybosna’da attığını söyledi.