Peşaver’de Yunus Emre Resim Yarışması Düzenlendi
Peşaver’de Yunus Emre Resim Yarışması Düzenlendi

Peşaver’de Yunus Emre Resim Yarışması Düzenlendi

Aralık 21, 2021



2021, Türk dili ve kültürünün sembol isimlerinden gönül insanı Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı.


Bu kapsamda Pak-Türk Maarif Okullarında Yunus Emre Resim Yarışması düzenlendi. Peşaver şehrinde yapılan yarışmaya Pak-Türk Maarif Okulu öğrencilerinin yanı sıra, il sınırlarında bulunan Pakistan Hükümeti Federal Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okulların 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri de katıldı.

İnsan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik, barış gibi kavramların hatırlatılması ve öğrencilerin özgüvenleriyle sorumluluk duygularının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Pak-Türk Maarif Okulları Peşaver-Hayatabad kampüsünde gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Pak-Türk Maarif Okulları Peşaver direktörü Mehmet Çerçikaya tarafından verildi. Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve velilerin iştirak ettiği törende Yunus Emre’nin şiirleri okundu. Törenden sonra resim sergisinin açılışı yapıldı.