Pak-Türk Maarif Okullarında Mezuniyet Heyecanı
Pak-Türk Maarif Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Pak-Türk Maarif Okullarında Mezuniyet Heyecanı

Ağustos 26, 2022



Pakistan’ın başkenti İslamabad’da faaliyet gösteren Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları Chak Shahjad Erkek Kampüsünde, bu yıl mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene etkinliğe İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık Ercan, COMSATS Üniversitesinden Prof. Dr. Shamsul Qamar, Allama Iqbal Open Üniversitesinden kıdemli danışman Muhammed Rafiq Tahir, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık Ercan Hanım, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek bu başarıda öğretmenlerin çok büyük payı olduğunu ifade etti.  

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan Ülke Temsilcisi Harun Küçükaladağlı da yaptığı konuşmada mezun olan öğrencileri tebrik etti. Eğitimin her iki ülke için önemine değinen Küçükaladağlı, Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının Pakistan’da okur yazarlığın gelişimine katkısının altını çizdi.

Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları Pakistan’da 1 Ocak 2019’da eğitim öğretime başladı. Dünya genelinde 49 ülkedeki 429 okulda 50.000’den fazla öğrenciyle faaliyetlerini sürdürüyor.  Pakistan genelinde de 10 farklı şehirdeki 7 kampüste 13000’den fazla öğrenciye eğitim imkânı sunuluyor.