Pak-Türk Maarif Okulları Öğrencisi Üniversite Sınavında İkinci Oldu
Pak-Türk Maarif Okulları Öğrencisi Üniversite Sınavında İkinci Oldu

Pak-Türk Maarif Okulları Öğrencisi Üniversite Sınavında İkinci Oldu

Eylül 30, 2021


Pakistan’daki Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları öğrencisi Moiza Zahid, ülke genelinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında Pakistan ikincisi oldu.

Başkent İslamabad’daki H-8 Kız Kampüsü Direktörü Şükran Özcan yaptığı açıklamada; Zahid’in 200 milyonu aşkın nüfusu olan ülkede düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında derece yaptığını, bundan onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Zahid de Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının parçası olmayı ayrıcalık olarak tanımlayarak hayallerinin gerçeğe dönüşmesine TMV’nin yardımcı olduğunu söyledi. COVID-19 salgını boyunca karşılaştıkları zorluklarda Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının yanlarında olduğuna işaret eden Zahid, gerek yönetimin iş birliği içerisinde olması gerekse öğretmenlerinin hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Bu süreçte birçok okulun eğitimlerini askıya aldığını, Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının ise çevrim içi ders vermeye devam ettiğini dile getiren Zahid, öğretmenlerine her an ulaşabildiklerini ve karşılaştıkları sorunların ise yönetim tarafından çözüldüğünü aktardı. Moiza Zahid, Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarında geçirdiği 2 senede oldukça önemli kazanımlar elde ettiğinin altını çizerek burada okumayı seçtiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Zahid’in babası Prof. Dr. Zahid Aşgar da Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının, kızının bu başarıya ulaşmasında gösterdiği tüm çabalar için çok memnun olduğunu dile getirdi.

Bir diğer çocuğunu da Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarına naklettiğini anımsatan Aşgar, burada öğrencilerle ilgilenme biçiminin inanılmaz olduğunu belirterek kızının elde ettiği başarı sebebiyle Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarına teşekkür etti.

Haziranda Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarında okuyan iki öğrenci, dünya genelinde yapılan “Cambridge A-Level” sınavlarında biyoloji ve sosyoloji alanında Pakistan birincisi olmuştu.