Pakistan’da Maarif Öğretmen Yetiştirme Programının Üçüncüsü Yapıldı
Pakistan’da Maarif Öğretmen Yetiştirme Programının Üçüncüsü Yapıldı

Pakistan’da Maarif Öğretmen Yetiştirme Programının Üçüncüsü Yapıldı

Kasım 29, 2022





Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları tarafından sınıf öğretmeni yetiştirmeye yönelik olarak düzenlenen mesleki gelişim programlarının üçüncüsü devam ediyor. Üç modül olarak düzenlenen programın ikinci modülü İslamabad Chak Shahzad Erkek Kampüsünde, üçüncü modülü H-8 Kız Kampüsünde yüz yüze verilen eğitimlerle tamamlandı.

Pak-Türk Maarif Eğitim Koordinatörü Buğra Özler programla ilgili olarak, “Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları, öğretmeyi öğrenme ile el ele giden ve ömür boyu süren gelişen bir beceri olarak tanımlıyor. İyi yapılandırılmış mesleki gelişim programları, öğretmen yetkinliklerini pekiştiriyor ve öğretimi doğrudan geliştiriyor.” dedi.

Pakistan’da önemli bir açık olan sınıf öğretmenliği eğitimindeki eksikliği gidermek ve Türkiye Maarif Vakfı misyonunun Pakistan’da yürütülen eğitim öğretim süreçlerine daha iyi aktarabilmek amacıyla İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle başlatılan “Teacher Development Program” TDP (Öğretmen Gelişim Programı) mesleki gelişim programı, yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle birlikte toplamda 200 saati kapsıyor.

TDP03 – Modelling A New Paradigm in Teaching Primary Years adlı, üç modülden oluşan sertifika programı, ilk modülünde erken okur-yazarlık ve matematik alanlarına ilişkin alan bilgisi, ikinci modülde ise ilk modülü destekleyecek ve sarmal olarak ilerleyen İngilizce ve Matematik alanlarında öğretim ilke ve yöntemleri, üçüncü modül kapsamında fen bilgisi öğretimi ve ilköğretimde ölçme-değerlendirme alanlarında öğretmen bilgisinin gelişimini amaçlıyor.

Programın ikinci ve üçüncü modülü alanında uzman eğitmenler tarafından İslamabad Chak Shahzad Erkek Kampüsünde ve H-8 Kız kampüslerinde düzenlendi. Toplamda 10 gün-70 saat süren eğitimlerde uygulamalı atölye çalışmaları, grup etkinlikleri, yansıtıcı çalışmalar, vaka analizi ve iyi uygulama örnekleri üzerine incelemeler yapıldı.