Pakistan’da Birlik Beraberlik İftarları
Pakistan’da Birlik Beraberlik İftarları

Pakistan’da Birlik Beraberlik İftarları

Mayıs 05, 2022



Türkiye Maarif Vakfının Pakistan’daki eğitim markası olan Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları tarafından eğitim faaliyeti gösterilen 10 farklı şehirde “birlik, beraberlik ve bereket” temalı iftar programları düzenlendi.

İslamabad, Lahor, Karaçi, Peşaver, Haydarabad, Jamshoro, Khairpur, Quetta, Multan ve Rawalpindi şehirlerinde düzenlenen iftar programlarına Vakfın Pakistan’daki tüm öğretmen ve idarecileri katıldı. Geçtiğimiz yıl COVID-19 tedbirleri nedeniyle iftar programları düzenlenememesinden ötürü bu yılki iftar programına tüm Maarif Vakfı ailesi yoğun ilgi gösterdi. Binin üzerinde Vakıf personelinin katıldığı iftar programları Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duaları ile başladı.

Programlarda, uzun bir aranın ardından mübarek Ramazan ayı vesilesiyle tüm çalışanların yeniden bir arada olmasının mutluluğu yaşandı. Ramazan ayının bereketiyle gelen birlik ve beraberlik ruhu iftar sofralarında derinden hissedildi. Pakistan’da eşine az rastlanır bir başarı ve ahenk ile çalışan Maarif ailesinin, bu duygu ve hislerle daha büyük başarılara imza atacağına olan inanç tazelendi.

Programlarda çeşitli geleneksel etkinliklerin gerçekleştirilmesi davetlilerin eğlenceli vakit geçirmesine vesile oldu. Yapılan etkinliklerde personellere çeşitli hediyeler verildi.

Programlar toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.