“Ömer Halisdemir, Afrika’ya Modern Tarımı Öğretecek

“Ömer Halisdemir, Afrika’ya Modern Tarımı Öğretecek

Haziran 04, 2018

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında İş Birliği ve Tanıtım Protokolü imzalandı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ın imzaladığı İş Birliği ve Tanıtım Protokolü Türkiye Maarif Vakfı’nın yurtdışındaki okullarında eğitim gören öğrencilerin lisans eğitimlerini üniversite bünyesinde sürdürmelerine imkan sağlıyor. Protokol, Maarif Okulları öğrencilerinin lisans düzeyinde nitelikli eğitim almasını ve bilimsel faaliyetler geliştirmesini amaçlıyor.
Protokol töreninin ardından Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün şunları ifade etti: “Şehit Ömer Halisdemir’in kahramanlığı ve adının gelecek nesillere aktarılmasına da vesile olacak bu protokol ile yurt dışında Maarif Okullarından mezun olan öğrencilerin Türkiye’de eğitimlerini rahat bir ortamda sürdürebilmeleri için bir kapı daha açılmış oldu.”
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesindeki Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öncü bir rol üstleneceğini belirten Akgün, özellikle Afrika’daki Maarif Okulları öğrencileri için kendi topraklarına hizmet etmenin güzel bir yolunu açacağını söyledi: “Dünya çapındaki her okulumuzda Ömer Halisdemir’in hikayesini öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Hatta Gine’deki okullarımızdan biri aziz şehidimizin ismini taşıyor. Bu protokolle, kurulan gönül köprüsünü sürdürülebilir bir zemine taşıyoruz”
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “Üniversitemiz Maarif kelimesindeki “bilgi, kültür, eğitim ve öğretim” kavramlarını bünyesinde barındırıyor. İmzaladığımız bu önemli ve anlamlı protokol ülkemizin tanıtım faaliyetlerinin arttırılmasına, ulusal ve uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine yönelik büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.
Türkiye Maarif Vakfının faaliyet alanlarındaki çeşitliliği noktasına vurgu yaparak sözlerine devam eden Kar, “Türkiye ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak sürdürülen bu başarılı çalışmaları yakından takip ediyoruz. FETÖ ile iltisakı bulunan bu okulların Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmesiyle verilecek olan eğitim ve öğretim kalitesinin daha da artacağına inancımız sonsuzdur. Bu vesile ile Türkiye Maarif Vakfı’na sağladıkları desteklerden ve göstermiş oldukları hassasiyetlerden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.