Moritanya’da Maarif İftarında Ramazan Ayının Bereketi Paylaşıldı
Moritanya’da Maarif İftarında Ramazan Ayının Bereketi Paylaşıldı

Moritanya’da Maarif İftarında Ramazan Ayının Bereketi Paylaşıldı

Nisan 13, 2022



Batı Afrika ülkelerinden Moritanya’da 2017’den bu yana faaliyet gösteren Maarif Okulları, Başkent Nuakşot’ta bulunan Şehit Furkan Akyol kampüsünün bahçesinde iftar programı düzenledi. Organizasyona Türkiye’nin Nuakşot Büyükelçisi Mehmet Cem Kahyaoğlu, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Nevzat Şimşek, birtakım görüşmeler üzere ülkede bulunan Somali Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Said Hüseyin Iyd, Moritanya’da yaşayan Türk vatandaşları, Moritanya ve Dostluk Grubu Milletvekilleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Büyükelçi Kahyaoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, “Son dönemde yaşanan gelişmelerin de gösterdiği üzere dünyada en çok ihtiyaç duyulan şey, bir arada yaşama becerisi. Dostça, kardeşçe, paylaşarak yardımlaşarak birlikte yaşatmaktır. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı biz iki halk olarak asırlardır tecrübe ediniyoruz.” dedi.

Nevzat Şimşek de “Evlatlarınız bizim de evlatlarımız. 21. yüzyılın gerektirdiği becerilerle donatılmış bireyler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın kendi geleneklerini, göreneklerini, adetlerini öğrenmelerini arzu istiyoruz. Bu nedenle evrenseli yerelle harmanlayan kuşatıcı bir eğitim faaliyeti vermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı ülke temsilcisi Fahreddin Keskin ise “2017’den beri Moritanya’dayız. Toplam 9 okulumuzla yaklaşık bin 300 öğrencimiz ile beş yıldan bu yana Moritanya’da eğitim faaliyetlerimizi sürüyoruz. Öncelik hedefimiz eğitim bulunduğu ülkenin kalkınması, milli ve manevi değerlerine bağlı, nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Moritanyalı kardeşimize en iyi hizmeti sunmak, en iyi eğitimi sunmak bizim görevimizdir. Türkiye artık sizlerden uzak değil, biz size çok yakınız. Bu yakınlığı her alanda hissettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.