Moritanya Bağımsızlık Günü Maarif Okullarında Kutlandı
Moritanya Bağımsızlık Günü Maarif Okullarında Kutlandı

Moritanya Bağımsızlık Günü Maarif Okullarında Kutlandı

Aralık 10, 2021



Geçmişi tarihin en eski dönemlerine dayanan Batı Afrika ülkesi Moritanya, 28 Kasım 1960’ta bağımsızlığını ilan etti. 28 Kasım, her sene ülkede bağımsızlık yıl dönümü olarak kutlanıyor. Bu yılki kutlamalar kapsamında Nuakşot Maarif Okullarında bir program gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Nuakşot Büyükelçisi Mehmet Cem Kahyaoğlu, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenci velileri katıldı.

Büyükelçi Kahyaoğlu yaptığı konuşmada “Moritanya halkını kendimizden ayrı görmüyoruz. Moritanya’yla derin tarihi ve kültürel bağlarımız, gönül yakınlığımız var. Aynı ay ve yıldızı milletlerimize bayrak ettik. Bu sebeple, Moritanya’nın bağımsızlığını kazanması, dünya medeniyetine özgürce ve şerefle dâhil olması bizim için de bayram vesilesidir.” dedi.

Türkiye’nin Moritanya’yla her alanda son derece iyi ilişkiler içerisinde olduğunu vurgulayan Kahyaoğlu, “Eğitim alanındaki ilişkilerimizin mihenk taşı şüphesiz Maarif Okullarıdır. Kısa süre içinde saygın bir eğitim kurumu haline gelen ve öğrencilerle velilerin takdirini kazanan okullarımızı Moritanya’nın en iyi eğitim kurumlarından biri olarak görmekten çok memnunum. Başta memleketimizden uzakta, zor şartlarda görev yaptıklarını bildiğim ve kendileriyle gurur duyduğum Türk öğretmenlere ve onları burada yalnız bırakmayan ailelerine, keza büyük gayretle vazifelerine devam eden Moritanyalı öğretmen kardeşlerimize ve okullarımızda görev yapan her seviyeden destek personeline teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Moritanya Ülke Temsilcisi Fahreddin Keskin de Moritanya’nın 61. Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak, Maarif Okullarının 4 yıl içerisinde elde ettiği başarı sonucunda eğitimde kaliteyi yakaladıklarını söyledi. Öğrencilere sosyal, kültürel alanlarda sağlanan imkânlarla tercih edilen okullar arasında olduklarının altını çizen Keskin, Maarif Okullarının iki dost ve kardeş ülke arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti ve Moritanyalı öğrencilere yükseköğrenimlerini Türkiye’de tamamlama fırsatı sunduklarını aktardı.

Program; okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sahne performansıyla tamamlandı.