Mevlüt Çavuşoğlu: “Türkiye Maarif Vakfı; bayrağımızı, dilimizi ve kültürümüzü her yerde dalgalandırıyor”
Mevlüt Çavuşoğlu: “Türkiye Maarif Vakfı; bayrağımızı, dilimizi ve kültürümüzü her yerde dalgalandırıyor”

Mevlüt Çavuşoğlu: “Türkiye Maarif Vakfı; bayrağımızı, dilimizi ve kültürümüzü her yerde dalgalandırıyor”

Nisan 29, 2022



Güney Amerika ülkelerinden Venezuela’da 2018’den bu yana eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, başkent Karakas’ta yeni kampüsünün açılışını gerçekleştirdi. Açılışa resmi ziyaret kapsamında Venezuela’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık Ercan ve çok sayıda davetli katıldı.

Latin Amerika turunun son durağı olan Venezuela’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, San Roman Kolejinin Türkiye Maarif Vakfının buradaki ikinci kampüsü olduğuna işaret ederek, “Önümüzdeki süreçte okul ve öğrenci sayısının hızla artacağına inanıyoruz. Bu konuda Venezuelalı dostlarımıza güvenimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

Vakfın kısa sürede dünyanın en büyük 5 kurumundan biri haline geldiğine değinen Çavuşoğlu, “Bu açtığımız okulların Venezuela’nın geleceğine önemli katkılar yapacağına inanıyoruz. Öğretmenlere ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Maarif Vakfımızla gurur duyuyoruz çünkü bayrağımızı, dilimizi ve kültürümüzü her yerde dalgalandırıyor.” dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia da mevkidaşı Çavuşoğlu'nun ülkelerinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıymetli dostum Çavuşoğlu, buraya gelene kadar bütün Latin Amerika'yı dolaştı ve gerçekten ona çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle Türkiye Maarif Vakfına teşekkür eden Plasencia, “İçinde bulunduğumuz asil ve sağlam yapı, dostluk ilişkilerimizin göstergesidir.” sözleriyle Türkiye Maarif Vakfının ülkede bulunmasının öneminin altını çizdi. Venezuela’nın Latin Amerika’da çok önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Plasencia, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ziyaretlerle iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede yarın yapacağımız toplantılar önemli rol oynuyor. Özellikle karma ekonomik ilişkiler toplantısı, eğitimde birlik ve istişare toplantısı, yarın 3. ortak çalışma konseyini birlikte gerçekleştireceğiz. Pek çok anlaşmayı birlikte imzalama fırsatı bulacağız.”

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık ise Venezuela’da 3 farklı kampüslerinin bulunduğunu belirterek, 9 okulda 469 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine kararlı şekilde devam ettirdiklerini, bu vesileyle Türkiye ile Venezuela arasında yeni ufuklar açacak olan San Roman Kolejinin iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağını aktardı.

Vakfın Venezuela Ülke Temsilcisi Kemal Çavlan da “Vakfımızın eğitim çalışmalarını yürütürken yakın zamandaki projeksiyonu Internatıonal Cambridge Sistemini uygulayarak öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini yükseltmek ve bir dünya insanı olmalarını sağlamak. Okullarımızın, yetişkinler için verdiği ücretsiz Türkçe Kursları da büyük ilgi görüyor. Yakın zamanda kurumlar arası iş birliği ile Türkçe Kurslarını birçok alanda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” cümleleriyle Türkiye Maarif Vakfının ülkedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından program sona erdi.