Mali Maarif Mezunları Derneği Kuruldu
Mali Maarif Mezunları Derneği Kuruldu

Mali Maarif Mezunları Derneği Kuruldu

Kasım 03, 2021

Mali’de 2017-2018 eğitim öğretim yılından bu yana anaokulundan liseye kadar faaliyetlerini sürdüren Mali Maarif Okulları bünyesinde, mezun olan öğrencilerin iletişimi sürdürmeleri ve ortak çalışmalarda birbirlerine destek olmaları amacıyla Mali Maarif Mezunları Derneği kuruldu.

5 kampüsteki 21 okulla faaliyetlerine başlayan Mali Maarif Okulları, yerel halkın ilgi ve talepleriyle hali hazırda 6 kampüsteki 30 okulla gelişerek büyümeye devam ediyor. Her yıl yüzlerce mezun veren Mali Maarif Okulları, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ülke genelinde lise seviyesinde yapılan Ulusal Baccalaureat Sınavı’nda ? kazandırma oranıyla büyük bir başarıya imza attı.

Mali Maarif Okulları mezunlarıyla yola devam edebilmek ve bağlarını daha da güçlendirebilmek için Şehit Fethi Sekin Kampüsünde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile derneğin kuruluşunu ilan etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleşen bu toplantıda Mali Maarif Ajansı Sorumlusu Sabri Arslan Mali Maarif Mezunları Derneğinin faaliyet alanları hakkında açıklamalarda bulundu. Derneğin Maarif mezunlarını tek çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu belirten Arslan, “Her geçen gün büyüyen Maarif ailemizin birer mensupları olarak sizlerle burada toplanma amacımız; oluşan kültürümüzü ve biriken anılarımızı hep birlikte sürdürmek, sizden sonraki kardeşlerinize bunu öğretecek uygun bir ortamın oluşmasını sağlamaktır. Bugün burada bunun tohumlarını atıyoruz. Bu tohumların yarın köklü bir ağaç olmasını diliyoruz. Birlikteliğimizin farklı programlarda devam edeceğini hatırlatıyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Açılış programı öğrencilerin görüş ve önerileriyle devam etti.