Maarif Yurtları Arası Türkçe Şiir Okuma Yarışmasının Birincisi Somali'den
Maarif Yurtları Arası Türkçe Şiir Okuma Yarışmasının Birincisi Somali'den

Maarif Yurtları Arası Türkçe Şiir Okuma Yarışmasının Birincisi Somali'den

Mayıs 13, 2022



Türkiye Maarif Vakfı, 50 ülkede sürdürdüğü faaliyetlerini, öğrencilerinin akademik eğitimlerine destek programlarının yanında kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacak şekilde sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalara imza atarak sürdürüyor.

13 Mayıs Türk Dil Bayramı Etkinlikleri kapsamında, “Hayatına şiir kat” sloganıyla dünyanın dört bir yanındaki Maarif Yurtları arasında yapılan şiir okuma yarışmasının finali gerçekleştirildi. Jüri üyeliğini Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Türkben, İpek Coşkun ve Mustafa Çaltılı ile; Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Daire Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gültekin, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı Sait Karahasan, Kaynak Geliştirme ve İş birlikleri Daire Başkanı Mehmet Mete’nin yaptığı yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

9 ülkeden 81 öğrencinin rekabet ettiği yarışmada Somali Banadır Kız Yurdundan Samira Abdishakur Hussein birinci, Afganistan-Şibirgan Erkek Yurdundan İhsanullah Rızai ikinci, Tanzanya-Arusha Erkek Yurdundan Romeo Raymond üçüncü oldu. Ödül olarak; birinciye Türkiye gezisi, ikinciye tablet, üçüncüye akılla saatin verildiği yarışmada katılan her öğrenciye de kitap hediye edildi.

Öğrencilerin potansiyellerinin ve sanatsal eğilimlerinin keşfedilmesinin, ülkeler ve yurtlar arasındaki iletişimin arttırılmasının, kültürel kaynaşmanın sağlanmasının ve Türkçe’nin şiirler vasıtasıyla etkin kullanımının yaygınlaştırılmasının amaçlandığı yarışmanın geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.