Maarif Vakfı'nın Güney Afrika'daki ilk eğitim kurumu açıldı
Maarif Vakfı'nın Güney Afrika'daki ilk eğitim kurumu açıldı

Maarif Vakfı'nın Güney Afrika'daki ilk eğitim kurumu açıldı

Eylül 20, 2021


Türkiye Maarif Vakfı'nın Güney Afrika'daki ilk eğitim yatırımı olan "Uluslararası Güney Afrika Maarif Okulları"nın açılışı gerçekleştirildi.

Ülkenin en büyük kenti Johannesburg'da bulunan okulun açılış törenine, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş ile birlikte Büyükelçilik görevlileri, Türk kurumlarının temsilcileri ve okulun eğitim personeli de katıldı.

Büyükelçi Kandaş açılış konuşmasında, Türkiye Maarif Vakfı'nın okulunun açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Maarif Vakfı, Türk eğitim sisteminin dünyadaki öncü markası olma hedefiyle, bu alanda Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı haline gelmiştir" dedi.

Kandaş, dünya çapında 44 ülkede toplam 377 okulda başarılı eğitim faaliyetleri yürüten Maarif Vakfı'nın, Güney Afrika'da da evrensel standartlara uygun şekilde yüksek kaliteli eğitim sunma idealini devam ettireceğini ifade etti.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Birol Akgün de video konferans yoluyla katıldığı etkinlikte, gerçekleştirilen bu eğitim yatırımının Türkiye-Güney Afrika ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Akgün, kurum olarak Güney Afrika'ya verdiklerini önemi dile getirerek, gelecekte ülkede yeni okullar açmayı planladıklarını kaydetti.

Açılışı gerçekleştiren eğitim kurumu, anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde 250 Güney Afrikalı öğrenciye hizmet verecek.