Maarif Okulları’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Maarif Okulları’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Maarif Okulları’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Ekim 29, 2021


Dünyanın dört bir yanındaki Maarif Okullarında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama programlarıkapsamında Maarif Okullarında eğitim gören öğrenciler,çeşitli etkinlikler düzenledi.

Türkiye Maarif Vakfı Genel Merkezi tarafından da “Cumhuriyet Anadolu'nun derin kültürünü tüm insanlığa ulaştıran Maarif demek” mesajıyla bir kısa film yayınlandı.

47 ülkedeki 393 Maarif Okulunda, öğrenciler tarafından faklı dillerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet Bayramımız kutlandı.

Ülkelerde gerçekleştirilen etkinliklerin bazıları şöyle:

Kuzey Makedonya Kalkandelen Uluslararası Maarif Okullarında Cumhuriyet Bayramı kutlama programında şiirler okundu, şarkılar söylendi. Programda “Okula Dönüş” fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Avustralya Maarif Okullarında Avustralya Ulusal Marşı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Maarif korosunun Cumhuriyet şarkısını söylemesiyle devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve günün önemine binaen hazırlanan videolarla süslenen kutlama, Cumhuriyet Bayramı Şarkı Yarışması ödül töreni ile sona erdi.

Etiyopya CMC Kampüsünde anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı törende, Cumhuriyetimizin 98. yılı şarkılar söylenerek kutlandı.

Pakistan’daki Pak-Türk Maarif Okullarında Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Başkent İslamabad ve diğer bölgelerde faaliyet gösteren Maarif Okullarının bahçelerinde düzenlenen programlara katılan öğrenciler şarkılar söyledi, şiirler okudu ve dans gösterileri sundu. Türkiye ile Pakistan bayrakları taşıyan öğretmen ve öğrenciler resim sergisini gezdi.