Maarif okulları dünyanın dört bir yanında Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Maarif okulları dünyanın dört bir yanında Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Ekim 29, 2018

Dünyanın dört bir yanında Türkiye Maarif Vakfına bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama etkinlikleri kapsamında dünyanın dört bir yanında Maarif Okulları’nda eğitim gören öğrenciler tarafından farklı dillerde hazırlanan kutlama mesajları Türkiye Maarif Vakfı tarafından bir araya getirilerek yayınlandı.

Öğrencilerin ana dillerinde ve Türkçe olarak “Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun Türkiye” mesajlarının yer aldığı videoda;

Afganistan’da Maarif Okulu önünde bir araya gelen öğrenciler ellerinde Türk Bayrakları ile “Cumhuriyet Bayramının Kutlu olsun Türkiye” mesajı verdiler.

Burundi ve Cibuti’de çocuklar yerel lehçeleri ile “Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun Türkiye” mesajı ile kutladı.

Çad’da ise, öğrenciler farklı alanlarda Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

Demokratik Kongo Cumhuriyetinde ise öğrenciler şarkılar eşliğinde Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

Gürcistan’da da Ellerinde Türkiye Gürcistan bayrakları ile öğrenciler farklı dillerden Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Kamerun, Makedonya, Senegal, Sudan, Tanzanya ve Kongo Cumhuriyeti’nde Maarif Okulları’nda Türkçe öğrenen minik öğrenci ve büyük öğrenciler hep bir ağızdan Cumhuriyet Bayramı’nı “Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun Türkiye” mesajı ile kutladılar.

Moritanya'daki Maarif Okulları bahçesinde öğrenciler koreografi ile Türk bayrağı oluşturdular. Ardından “Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun Türkiye” mesajı ile Türkiye Bayrağını açarak kutladılar.

Sierra Leone’de ellerinde Türk Bayrakları ile okul bahçesinde bir araya gelen Maarif öğrencileri Türkçe Cumhuriyet Bayramı mesajı verdiler.

Somali'de Türkçe öğrenen öğrenciler, sınıfta düzenledikleri ekinlikle Türkiye Bayrağını açarak alkışlarla Türkçe, Somalice ve Arapça dillerinde Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar. Öğrenciler 3 dilde “Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun Türkiye, Somali’den selamlar” mesajını verdiler.

32 ülkedeki 165 Maarif Okulunda, öğrenciler tarafından faklı dillerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı kutlandı.