Maarif Okulları Çad'da Eğitimin En İyi Adresi Oldu
Maarif Okulları Çad'da Eğitimin En İyi Adresi Oldu

Maarif Okulları Çad'da Eğitimin En İyi Adresi Oldu

Temmuz 29, 2021


Orta Afrika ülkelerinden Çad’da 2016’da FETÖ Okullarını devralan, 2018’de faaliyetlerine başlayan Türkiye Maarif Vakfı, verdiği eğitimle ülkenin eğitim üssü haline geldi.

Çad’ın “en iyi eğitim kurumu” konumundaki Maarif Okullarından mezun olan öğrenciler, üniversiteye giriş sınavlarında yüzde 80 ila 100 oranında başarı elde ediyor.

Vakfın Çad’da bulunan 2 yerleşkesindeki 6 okulunda ülkenin en iyi eğitimi veriliyor.

Tam donanımlı fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve dil laboratuvarları bulunan okullarda teorik bilginin yanında pratik yapma fırsatı sağlanıyor.

Türkiye Maarif Vakfı Çad Temsilcisi İbrahim Duman, ülkede Vakfa bağlı okullarda koronavirüs döneminde ülkede uzaktan eğitim verilen tek eğitim kurumu olduklarını söyledi.

“En önemli seminerler burada yapılıyor.”

Duman, okullarda akıllı tahta kullanıldığını belirterek, Çad Yüksek Öğretim Bakanlığına bağlı öğretmen ve idari personel yetiştirme kurumlarından adayların stajlarını bu okullarda yaptığını vurguladı.

Öğrencilerin doğru alanlara yönlendirilmesi ve veli ile okul arasında iletişimin devamlı ve daha sağlıklı olması için rehberlik hizmeti verdiklerini anlatan Duman, şunları kaydetti:

“Okulumuz ülkenin en önemli eğitim merkezi diyebiliriz. En önemli seminerler burada yapılıyor. Üniversiteye giriş sınavları okullarımızda gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda ülkedeki en büyük üniversite olan Encemine Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalanarak yeni dönemde Türkçe dersi üniversite müfredatında yer alacak. Ülkede yaşanan sağlık sorunlarının okullarımızda minimize edilmesi için 3 tedavi odası ve buralarda devamlı görev yapan 3 hemşire bulunuyor. Okullarımızda Çad eğitim müfredatı uygulanıyor. Eğitim dili Fransızca, ders olarak ise Arapça, İngilizce ve Türkçe eğitimi veriliyor.”

“Okullarda sosyal sorumluluk projeleri de yürütülüyor.”

Öğrenciler arasında paylaşım ve sorumluluk unsurlarının güçlendirilmesi için ihtiyaç fazlası ürünlerin toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayan “Maarif Sadaka Projesi”ni hayata geçirdiklerini belirten Duman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda sosyal sorumluluk ve bilinçlendirme projeleri dahilinde engelliler günü, fidan dikimi, kan uyuşmazlığına dayalı ölümlerin önüne geçilmesi için bilinçlendirme programı gibi projeler hayata geçirildi. Okullarımız bünyesinde kurulumu tamamlanmış resmi futbol kulübü bulunuyor. Eğitimi destekleyici judo, karate, Türkiye, yemek yapma, resim, meslek tanıtım, hitabet, hadis ve temel dini bilgiler, futbol gibi kulüplerimize hafta içi ve hafta sonları aktif bir şekilde katılım sağlanıyor.”