Maarif Öğrencisinden Sudan’da Dikkat Çeken Resim Sergisi
Maarif Öğrencisinden Sudan’da Dikkat Çeken Resim Sergisi

Maarif Öğrencisinden Sudan’da Dikkat Çeken Resim Sergisi

Eylül 07, 2021


Başkent Hartum’u, 2017’den beri Maarif eğitim kalitesiyle tanıştıran ve lise ve üniversite giriş sınavlarında ülke genelinde birincilikleriyle dikkat çeken Sudan Uluslararası Maarif Okulları, şimdi de öğrencilerinin sanat çalışmalarıyla gündem oluyor.

Türkiye Maarif Vakfının Sudan’da bulunan okullarında okuyan Yemenli Selma Zeyd eş-Şerefi'nin yaptığı resimler, Sudan'ın başkenti Hartum'daki okulda sergilendi.

Sergi açılışına Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Vakfın Sudan Temsilcisi Muhammed Emin Şimşek, Yemen'in Hartum Kültür Ataşesi Ahmet er-Rabiyi ile Türk, Yemen ve Sudanlı vatandaşlar katıldı. Büyükelçi Neziroğlu, Yemenli öğrencinin Hartum'da resim sergisi açmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Geleceğin Fen, Sosyal Bilimci ve Sanatçıları Maarif’ten Yetişiyor

Neziroğlu, Maarif Okullarından sadece mühendis, doktor veya sosyal bilimcilerin çıkmadığını, sanatçıların da yetiştiğini söyledi. Maarif Okulunun Hartum'un en çok tercih edilen okullardan biri olduğunun altını çizen Neziroğlu, “Türkiye'de eğitim görmesi için Selma kızımıza destek olacağız. Ümit ediyorum ki birkaç yıl sonra daha büyük sergisini İstanbul'da açarız." dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Sudan Temsilcisi Şimşek de, “Sudan Maarif okullarımızda akademik başarının yanında sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri destekliyoruz.” diye konuştu. Şimşek, sanata ilgili duyan öğrencilerin temel becerilerini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, “Sanatçı öğrencimizle bir süredir düşündüğümüz sergi açma fikrini beraberce olgunlaştırdık, bugün de bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Selma Eş-Şerefi ise, kendisine verilen fırsattan duyduğu memnuniyeti belirtti. Düşüncelerini resim ile aktarabildiğini söyleyen Şerefi, resimlerini okuldakilere gösterdiğinde çok ilgi duyduklarını ve sergi açma fikrinin böylece netleştiğini ifade etti. Yemen'in Hartum’daki Kültür Ataşesi Rabiyi de Maarif Okullarının böyle bir sergi açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sudan Maarif Okulları, 2017 yılında Hartum’da çalışmalarına başladı. Maarif Okulları 5 yıllık süreçte gerek akademik, gerek sosyal ve kültürel alanda pek çok başarıya imza attı. Hali hazırda Hartum ve Nyala eyaletlerindeki 6 okulla faaliyetlerini sürdürüyor.