Maarif Eğitim Merkezlerinin Son Halkası Kolombiya’da Açıldı
Maarif Eğitim Merkezlerinin Son Halkası Kolombiya’da Açıldı

Maarif Eğitim Merkezlerinin Son Halkası Kolombiya’da Açıldı

Nisan 28, 2022



Dünyanın dört bir yanında iyi insan yetiştirme gayesiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya’nın başkenti Bogota’da eğitim merkezi açtı. Açılış programına; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kolombiya Dışişleri Bakanlığı adına Avrupa İşleri Direktörü Juan Guillermo Castro Benetti, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık Ercan, Kolombiya’da bulunan Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Türk vatandaşları ve Kolombiyalı paydaşlar katıldı.

Türkiye ve Kolombiya milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık Ercan yaptı. Vakfın çalışmalarını “Türkiye’nin Eğitimde Dünyaya Açılan Penceresi” mottosuyla yürüttüğünü ve “Eğitimin Evrenselleştirilmesi” ilkesine hizmet ettiğini dile getiren Ercan, dünya genelinde 67 ülkede faaliyet yürüten Vakfın, 49 ülkede 21 eğitim merkezi ve 1 üniversite de dahil olmak üzere 427 eğitim kurumunda toplamda 48.683 öğrenciye eğitim verdiğini söyledi. Tuğba Işık Ercan, “Amerika kıtası özelinde; ABD, Kanada, Venezuela ve Kolombiya’da faaliyetlerini yürüten Vakfımız, Kanada’da açılan öğrenci yurdu, Kolombiya’da açılan eğitim merkezi, ABD ve Venezuela’da bulunan 13 okulda 570 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine kararlı bir şekilde devam ediyor.” diyerek Türkiye Maarif Vakfının Amerika kıtasındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Kolombiya’nın Türkiye’nin bölgedeki en önemli ortaklarından biri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu “THY, TİKA, Anadolu Ajansı gibi güzide kurumlarımızın bölgesel ofisleri Bogata’da. Türkiye Maarif Vakfımızın da bu kurumlara eklenmesi memnuniyet verici. Vakfımız bugün dünyanın 5 önemli eğitim kurumundan biri haline geldi.” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Türkiye Maarif Vakfının Türk kültürü ve dilinin dünyaya tanıtılması bakımından önemli vazifeler icra ettiğini aktardı.

Kolombiya Temsilciliği’nin Türkiye Maarif Vakfının Güney Amerika’daki ikinci temsilciliği olduğuna atıfta bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Güney Amerika’da okul ve temsilcilik sayısının artacağına inandığının, Dışişleri Bakanlığı olarak Vakfa bu konuda güçlü destek vereceklerinin altını çizdi. Kolombiya Maarif Vakfı Temsilciliğinin üniversitelerle protokoller imzalayarak Türk kültürü ve tarihine ilişkin yüksek lisans ve doktora programları açılmasına ön ayak olacağının, Türkiye ile Kolombiya arasında akademisyen ve öğrenci değişim programlarının önünü açacak çalışmalara imza atacağının müjdesini veren Mevlüt Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilgi güçtür derler. Ancak güçlü olmak aynı zamanda sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Medeniyetimizde bilginin insanlığın yararına kullanılması gerektiğini salık veren irfan, hikmet ve marifet gibi kavramlar var. Misyonunda ve vizyonunda irfan anlayışımıza yer veren Vakfımızın rolü bu anlamda çok önemli. Bu duygularla Türkiye Maarif Vakfımızın Kolombiya Temsilciliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından hediye takdiminin yapıldığı program, Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye Maarif Vakfı Kolombiya Temsilciği Şeref Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.