Kosovalı Maarif Öğrencilerinin Karne Heyecanı

Kosovalı Maarif Öğrencilerinin Karne Heyecanı

Haziran 23, 2017

Türkiye Cumhuriyeti adına yurt dışında eğitim- öğretim faaliyetlerini yürütmek üzere kurulan Türkiye Maarif Vakfının çeşitli ülkelerdeki okullarında bugünlerde mezuniyet ve karne heyecanı yaşanıyor.

 

Bünyesinde farklı ülkelerde yaklaşık otuz okul barındıran Türkiye Maarif Vakfı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle mezuniyet ve karne törenlerine sahne oluyor. Daha önce Afrika’daki okullarımızda başlayan karne heyecanı şimdi de Balkanlarda devam ediyor. Türkiye Maarif Vakfı’nın Kosova’nın Priştine şehrindeki International Maarif Schools’ da düzenlenen törenlerde öğrencilerimiz tatil ve karne heyecanını birlikte yaşadılar.  Ayrıca başarılı öğrencilere onur belgeleri takdim edildi. 

Yeni eğitim dönemi hazırlıkları sürüyor.

2016- 2017 Eğiti- Öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte “Maarif Schools” olarak markalaştırmaya çalıştığımız okullarımızda yeni dönemin hazırlıklarına da başlandı. Hem Kosova’daki hem de diğer ülkelerdeki okullarımızda fiziki iyileştirme çalışmaları yanında, eğitim kalitesi arttırma, bölge halkına yönelik tanıtım faaliyetlerine de başlandı.

Ayrıca, 17 Haziran’da gerçekleştirilen “Seviye Belirleme ve Bursluluk Sınavı” nın ardından, öğrencilerin akademik düzeyini ölçmek için Ağustos ayında bir de “Seviye Belirleme Sınavı” yapılması planlanıyor.

Diğer bölgelerde olduğu gibi Kosova’daki okullarımızda da ilkeli ve kaliteli eğitimle nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen Vakfımız, bölge halklarına da önemli imkanlar sunmayı ve kardeşliğimizi pekiştirmeyi hedeflemektedir.