Kosova Maarif Okulları Öğrencilerinin Şiir Kitapları Yayımladı
Kosova Maarif Okulları Öğrencilerinin Şiir Kitapları Yayımladı

Kosova Maarif Okulları Öğrencilerinin Şiir Kitapları Yayımladı

Ocak 03, 2022




Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’da 2017’den bu yana faaliyetlerini sürdüren Maarif Okulları Prizren şubesinde okuyan 11. sınıf öğrencisi Arif Jëlliqi’nin “Shtegtimi Poetik” ve 8. sınıf öğrencisi Erdi Shatri’nin “Problemet” isimli şiir kitapları yayımlandı.

Kitapların tanıtım toplantısında yazının ve edebiyatın öneminden bahseden Maarif Okulu Müdürü Mustafa Yılmaz, bugünün öğrenciler için özel olduğunu söyleyerek, “Çünkü başarıya giden yeni bir yol açtılar. Onlarla gurur duyuyorum. Bir yandan kariyerleri için çok iyi bir şey yaptılar, diğer yandan diğer öğrenciler için motivasyon kaynağı oldular.” diye konuştu.

Ülke Temsilcisi Oğuz Hamza Yılmaz da öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek böylesi çalışmaların okulları için çok önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bir yazar olarak bu etkinliği takdir ettim. Programa katılmaya hazır olduğumu ifade ettim.” dedi.

Arnavutça öğretmeni Profesör Fatmir Mehmeti ise, öğrencileri daha ortaokul sıralarından şair olarak yetiştirmenin önemli bir deneyim olduğunu söyleyerek “Edebiyat tecrübem çok uzun. Birçok şair yetiştirdim ama bu tecrübe yeni bir şey. Çünkü ortaokul sıralarından bir şair çıkarma fırsatı buldum.” ifadelerini kullandı.

Arif Jëlliqi ve Erdi Shatri, başarıya yönelik duygularını dile getirdi. Yazı ve edebiyatla uğraşmaya devam edeceklerini vurguladı.