“İyilik Treni” Afganistan’da
“İyilik Treni” Afganistan’da

“İyilik Treni” Afganistan’da

Şubat 10, 2022



Zor günler geçiren Afganistan için, Türk Kızılay ve AFAD’ın organizatörlüğünde çeşitli STK’ların da katkı sağladığı İyilik Treni, taşıdığı 750 ton insani yardım malzemesiyle Afganistan’a giriş yaptı.

Treni; Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay ile beraberindeki büyükelçilik personeli, Herat Başkonsolosu ile başkonsolosluk personeli; Kızılay, AFAD, TİKA, Türkiye Maarif Vakfı temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık Türk Heyeti ve Afganistan heyeti karşıladı.

İki ülke heyetlerinin yediği ortak yemeğin ardından düzenlenen basın toplantısında; Büyükelçi Erginay ve Herat Vilayeti Valisi konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Afganistan Valisi ve diğer yetkililer yaptıkları değerlendirmelerde Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek, Afganistan halkının memnuniyetlerini dile getirdi. Ardından, trenin karşılanacağı perona geçilerek, İyilik Treni sevgi gösterileriyle karşılandı.

Tren; gıda, giyecek, tıbbi ve diğer insani yardım malzemelerinden oluşuyor. İyilik Treni’nin periyodik olarak, Afganistan'a giriş yapması beklenmektedir.