Türkiye Maarif Vakfı ile Bingöl Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Türkiye Maarif Vakfı ile Bingöl Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Maarif Vakfı ile Bingöl Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Mart 29, 2023

Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleriyle dünyanın iyiliği için çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, yurt içinde yaptığı iş birlikleriyle de öğrencileri için yeni imkânlar oluşturuyor.

Bu doğrultuda Bingöl Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından atılan imzalanan protokolle Türkiye Maarif Vakfı ile Bingöl Üniversitesi birbirlerinin ulusal ve uluslararası alandaki tecrübelerinin ve yeteneklerinin farkında olarak örnek ve sağlıklı bir iş birliği modelinin hayata geçirilmesi için çalışma yapacaklar.

Yapılan iş birliği protokolüyle; eğitim faaliyetlerinin karşılıklı desteklenmesi, Türkçe eğitimin ve Türk kültürünün yaygınlaştırılması, akademik araştırmaların desteklenmesi, eğitim programlarının geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi, müfredat ve materyal temini, uzaktan eğitim sistemlerinin alt yapısının kurulumunun desteklenmesi, uluslararası öğrenci programlarının ve öğrenci hareketliliğini güçlendirecek programların desteklenmesi, Vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerde öğrencilerin Türkiye’deki yükseköğretime yönlendirilmesi, Vakıf tarafından yönetilen eğitim kurumlarından mezun olan başarılı öğrencilerin gerekli başvuru koşullarını sağladıktan sonra eğitimine üniversitenin lisans ve lisansüstü programlarında devam etmelerine öncülük edilmesi, Vakfın okullarında çalışan ve çalışacak olan öğretmen ve idarecilere üniversite imkânları ölçüsünde eğitim ve staj desteği verilmesi, Vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerde üniversitenin uluslararası iş birliği projeleri gerçekleştirmesinin kolaylaştırılması, üniversitenin ve Vakfın yurt içi ve yurt dışındaki personeli için organize ettiği hizmet içi eğitim çalışmalarına akademik destek sağlaması amaçlanıyor.