Hulusi Akar: “Bosna Hersek’in geleceği sizlersiniz.”
Hulusi Akar: “Bosna Hersek’in geleceği sizlersiniz.”

Hulusi Akar: “Bosna Hersek’in geleceği sizlersiniz.”

Aralık 30, 2021



Resmi ziyaretler kapsamında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Maarif Okullarını ziyaret etti.

Anaokulu öğrencileri tarafından yöresel kıyafetlerle karşılanan Akar, binaya girişinde de ilkokul öğrencilerinin sürpriziyle karşılaştı. Ellerinde Türk ve Bosna Hersek bayrakları taşıyan minikler, Hulusi Akar’ı “Merhaba” adlı şarkıyı söyleyerek selamladı.

Bakan Akar daha sonra ortaokul öğrencileri ile toplantı salonunda bir araya geldi. Bir öğrencinin piyano eşliğinde söylediği “Plevne Marşı”nı dinleyen Akar, hazırlanan sürprizler için teşekkür ederek “Böyle güzel bir törenle karşılanmaktan ve sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum.” diye konuştu.

Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Bakan Akar, “Sizler geleceğimizin teminatısınız. Eğitim ve öğretim ihtiyacınızı karşılamak için ne yapsak azdır. Görüyorum ki Türkiye Maarif Vakfı, Bosna Hersek Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli şekilde sizlere çok özel bazı imkânlar hazırlamış. Bu imkânlardan en iyi şekilde yararlandığınızı memnuniyetle müşahede ediyorum. Bosna Hersek’in geleceği sizlersiniz.” dedi.


Milli Savunma Bakanı Akar, Bosna Hersek’te 25 yıl önce görev yaptığını belirterek “Nelerin değiştiğini, işlerin ne kadar iyiye gittiğini büyük bir memnuniyetle görüyorum. Sizlerin çalışmalarıyla Bosna Hersek bugünkü seviyesinden çok daha ileri gidecek.” ifadelerini kullandı.

Ortaokul öğrencilerine tablet hediye eden Hulusi Akar, daha sonra beraberindeki Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile okuldan ayrıldı.