Hartum’da Türkiye ve Türkçe Günü
Hartum’da Türkiye ve Türkçe Günü

Hartum’da Türkiye ve Türkçe Günü

Mart 29, 2022



Sudan’ın başkenti Hartum’da faaliyet gösteren Maarif Okullarında, Türkiye ve Türkçe Günü düzenledi. Türkçe şarkıların söylendiği, şiirlerin okunduğu ve fıkraların anlatıldığı programda Maarif öğrencilerinin oluşturduğu mehter takımının gösterisi de büyük beğeni topladı.

Salonda gerçekleştirilen bir saatlik programın ardından, etkinlikler okulun festival alanında devam etti. Misafirler, Türk yemeklerinin bulunduğu alana yoğun ilgi gösterdi. Ebru sanatından çok etkilenen Sudanlılar, bu deneyimi yaşamak için birbirleri ile yarıştı.

Türkiye ve Türkçe Günü’nde konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, “Türkiye ile Sudan devletleri ve halkları arasında kökü tarihe dayanan kadim bir dostluk, kardeşlik bulunuyor. Sudan’ı seviyoruz, Sudan’ın güzel insanlarını seviyoruz. Çünkü biz kardeşiz. Kardeşliğin gerektirdiği görev ve sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Sudan’la 2017 yılında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzaladık. Sudan Türkiye’nin Afrika’ya açılan kapısı, Türkiye de Sudan’ın Avrupa ve Asya’ya açılan kapısı olacak.” diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Sudan Ülke Temsilcisi Muhammed Emin Şimşek ise, “Öğrencilerimizi akademik çalışmaların yanında sosyal etkinliklerle de desteklemek istiyoruz. Ders dışı ve ders içi etkinliklerle çocuklarımızın tarihini, ülkesini ve dilini sevmelerini, farklı kültür ve medeniyetleri tanımalarını amaçlıyoruz.” dedi.