Gürcistan Maarif Okullarında İlk Gün Heyecanı
Gürcistan Maarif Okullarında İlk Gün Heyecanı

Gürcistan Maarif Okullarında İlk Gün Heyecanı

Eylül 19, 2022

Başkent Tiflis'te 2017'den itibaren faaliyet gösteren Gürcistan Uluslararası Maarif Okullarında yeni eğitim öğretim dönemi yapılan açılış töreniyle başladı.

Törene Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Zekeriya Akçam, Ülke Temsilcisi Ali Sedat Aslan ile öğrenciler, veliler, okul çalışanları ve davetliler katıldı.

“Bu okulla dünya barışına katkıda bulunuyoruz”

Okul bahçesinde, İstiklal Marşı ve Gürcü Milli Marşı’nın çalınmasıyla başlayan programda konuşan Zekeriya Akçam, Türk ve Gürcü halkları arasında tarihi ve dostane ilişkiler bulunduğunu ifade ederek, “Burada bu okulu açmış olmakla ortak kadere, olumlu, iyi, güzel ve liderlik vasfı taşıyan insanlar yetiştirerek katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz.” dedi. Tiflis okulunun, Türkiye Maarif Vakfının 50 ülkede faaliyet gösterdiği geniş okul ağının önemli bir parçası olduğunu kaydeden Akçam, “Bu okulla sadece iki ülke arasındaki barış, dostluk ve huzura katkıda değil, aynı zamanda dünya barışına da bir katkıda bulunmuş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Maarif Okulları Türkiye'nin Gürcistan'a açılan irfan kapısıdır”

Törende konuşan Büyükelçi Ali Kaan Orbay ise burada eğitim alan öğrencilerin Türk-Gürcü dostluk köprüsünü daha da güçlendireceklerini belirterek, “Maarif Okulları Türkiye’nin Gürcistan’a açılan irfan kapısıdır. Her biriniz ülkelerinizin parlak geleceğinin inşasında birer kilit taşı olacaksınız. Sizlerden beklentilerimiz tabiatıyla yüksektir. Bununla birlikte size olan güvenimiz ve inancımız da aynı şekilde yüksektir.” ifadelerini kullandı.

Vakfın Gürcistan Temsilcisi Ali Sedat Aslan da amaçlarının burada okuyan çocukların toplum için değerli insanlar olarak yetiştirilmesi olduğunu belirterek, yeni dönem için ciddi hazırlıklar yaptıklarını söyledi. Aslan, “Hedefimizde, Gürcistan genelinde parmakla gösterilen bir okul haline gelmek var.” diye konuştu.

Törenin ardından Büyükelçi Orbay ile beraberindeki heyet, sınıflarda incelemelerde bulunarak öğretmen ve öğrenciler ile sohbet etti.