Etiyopya Maarif Okulları Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba Dedi
Etiyopya Maarif Okulları Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba Dedi

Etiyopya Maarif Okulları Yeni Eğitim Öğretim Yılına Merhaba Dedi

Ekim 13, 2021



Doğu Afrika’nın en büyük nüfusuna sahip ülkesi; Afrika Birliği’ne ev sahipliği yapan ve Türkiye ile tarihi, kültürel, ekonomik olarak çok derin bağları bulunan Etiyopya’da Türkiye Maarif Vakfına bağlı 18 okulda yeni eğitim öğretim yılı eş zamanlı düzenlenen törenle başladı. Törene öğrenci, öğretmen ve veliler yoğun ilgi gösterdi.


Harar, Sebeta ve başkent Addis Ababa’da yaklaşık 2 bin öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Maarif Okulları, yeni devraldığı 5 kampüste bu yıl ilk kez eğitime başlayacak.

Ağustos ayında Etiyopya Mahkemelerinin verdiği kararla Türkiye Maarif Vakfına devredilen okulların eğitim öğretim sürecine hazırlanması için hummalı çalışma yapılmıştı. Okullar modernize edilerek, gerekli teknolojik alt yapı çalışmaları gerçekleştirilmişti. 

Devir işleminin gerçekleşmesinde, ülkede daha önce alınan ve Maarif Vakfınca işletilen okulların sürdürdüğü başarılı eğitim süreçleri önemli rol almıştı. Ülkedeki son FETÖ Okullarının Vakfa devredilmesinde, başta Addis Ababa Büyükelçiliği olmak üzere Türkiye’nin resmi yetkilileriyle Türkiye Maarif Vakfı yöneticilerinin, öğrenci velileri ve Etiyopya resmi makamlarıyla kurdukları yakın ilişkilerin etkili olduğu belirtiliyor. Etiyopya ile birlikte halen 25 Afrika ülkesinde eğitim faaliyetlerini başarıyla yürüten Türkiye Maarif Vakfının ülkedeki 6 kampüste anaokulu, orta ve ilk okul ile liselerden oluşan 18 okulu bulunuyor.