Ebeveyn Akademisinde Uzmanlar Velilerle Buluşuyor
Ebeveyn Akademisinde Uzmanlar Velilerle Buluşuyor

Ebeveyn Akademisinde Uzmanlar Velilerle Buluşuyor

Mart 01, 2022




Pakistan’da faaliyetlerini sürdüren Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları, okul ile ebeveynler arasındaki ilişkileri geliştirmek ve iletişimi güçlendirmek amacıyla Ebeveyn Akademisi programını hayata geçiriyor. Ocak 2022’de başlayan 10 oturum şeklinde devam edecek olan programın ilk oturumu Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İpek Coşkun tarafından yapıldı.

Ebeveyn Akademisi’nde ücretsiz atölye çalışmaları, webinarlar ve yüz yüze yapılacak veli eğitimleriyle ebeveyn, okul ve çocuk arasındaki bağın daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Program boyunca eğitimciler, psikologlar ve uzmanlar, çocukların eğitimiyle ilgili ortaya çıkan akademik, psikolojik ve sosyal sorunları, zorlukları ve fırsatları ayrıntılı olarak tartışacak.

Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin gelişmesi ve ebeveynlerin bu süreçteki rolleri; karakter, vicdan ve değerler inşası; merak ve detaylarıyla öğrenme, kendi kendine öğrenme arzusu; ilk yıllar, ABC’lerin ötesinde, karalamalar ve izlemeler; çocukların eğitimi ve davranış gelişimi için ebeveynlik tarzları ve karar verme; bilişsel gelişim ve öğrenme stilleri, hareketli yıllar boyunca ebeveynlik; büyüyen çocuk ve harika yıllar, fiziksel ve duygusal değişimler; zor zamanlarda çocuğun iyilik yapabilmesi için rehberlik yapmak; Pak-Türk Maarif Okullarının çocukların yüksek öğrenimi için vereceği destekler; mutluluk bilimi, aile ortamında bağımsızlığı teşvik etmek gibi başlıkların ele alınacağı Ebeveyn Akademisi, Pak-Türk Maarif Okullarında yıl boyunca devam edecek.