Dört Ülkede Maarif Okul Öncesi Öğretmen Eğitim Programı Düzenlendi
Dört Ülkede Maarif Okul Öncesi Öğretmen Eğitim Programı Düzenlendi

Dört Ülkede Maarif Okul Öncesi Öğretmen Eğitim Programı Düzenlendi

Ağustos 18, 2021


Türkiye Maarif Vakfı tarafından 37 ülkede 77 okulda sürdürülen okul öncesi eğitim faaliyetlerinin uluslararası standartlara ulaştırılması amacıyla geliştirilen Maarif Okul Öncesi Eğitim Programının pilot uygulamalarına belirlenen ülkelerde başlandı.
Ülkelerdeki okul öncesi öğretmenlerinin formasyon, alan bilgisi ve öğretmenlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak öğretmen eğitim programları yüz yüze ve online olarak gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda online programlara ek olarak Makedonya, Kosova, Tanzanya ve son olarak Arnavutluk okul öncesi öğretmen eğitim programları yüz yüze olarak uygulandı.
TMV Okul Öncesi Koordinatörlüğünce Arnavutluk Tiran Maarif Farm Kindergarten öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanan program TMV Okul Öncesi Koordinatörü Prof. Dr. Zarife Seçer ve Okul Öncesi Öğretmeni Şule Toyran tarafından 24-30 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Eğitim programı ile birlikte Maarif Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Programı pilot uygulaması Tiran Maarif Farm Kindergarten anaokulunda başlatıldı. Eğitimler Türkiye Maarif Vakfının okul öncesi eğitim kurumların bulunduğu diğer ülkelerde devam edecek.