“Çad’da Barış” Temalı Kompozisyon Yarışmasının Şampiyonu Maarif Okulları
“Çad’da Barış” Temalı Kompozisyon Yarışmasının Şampiyonu Maarif Okulları

“Çad’da Barış” Temalı Kompozisyon Yarışmasının Şampiyonu Maarif Okulları

Şubat 07, 2022



Türkiye Maarif Vakfı Çad Okulları Kız lisesi öğrencileri ülke genelinde yapılan, yaklaşık 70 lisenin katıldığı ve Panafricaine Afrika Birliğinin düzenlediği “Çad'da Barış" temalı kompozisyon yarışmasında birinci oldu. Yarışma sonuçları Idriss Mahamat Ouya stadyumunda gerçekleştirilen büyük bir şölenle açıklandı. Öğrenciler, öğretmenler ve Maarif Okulları idarecilerinin katıldığı törende madalya ve birincilik ödülü organizasyon yetkilileri tarafından Maarif Okulları öğrencilerine verildi.

Öğrencilerden Fatimah Moustapha Alifa, Çad Maarif Okulunun kendilerini çok farklı alanlarda geliştirmelerine imkân sağladığını belirterek “Okulumuzda eğitici yarışmalar, keşfetme yönümüzü geliştiren geziler, Türkiye’de okuma imkânı sağlayan burs programları, ulusal ve uluslararası yarışmalar, uzaktan eğitim sistemi ve bilgiye ulaşmamızı sağlayan birçok öğrenme ortamı bulunuyor. İyi bir eğitimle birleşen tüm bu imkânlar, yarışmada birincilik kazanmamıza da olanak sağladı. Yarışmanın teması ülkemiz için gerçekten çok fazla şey ifade ediyor: ’Barış.’ Bu, hem ülkemizde hem de tüm dünyada en önemli ve doğru anlaşılması gereken kavramların başında geliyor. Maarif Okulunun ve Maarif öğrencilerinin adını ilk sıraya yazdırdığımız için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Khadidja Saleh Abakar ise, “29 Ocak 2022 tarihi hatıralarımızda büyük bir başarının yaşandığı ve zihinlerimizden asla silinmeyecek bir gün olarak yer edindi. Yarışmada elde ettiğimiz başarı, bize gelecekteki yarışmalara katılıp daha da büyük başarılar alabileceğimizi gösterdi. Ben öncelikle okulumuza, idaremize, öğretmenlerimize ve arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu hepimizin başarısı. Yarışmada kompozisyon ödülüne gelmeden önce, atölye çalışmalarında da birincilikler aldık. Matematik atölyesinde, dans ve sanat atölyesinde de birinciliklerimiz oldu. Tüm bunlar bizleri gerçekten çok sevindirdi. Maarif’e bize kattıkları herşey için çok çok teşekkür ederim.” cümleleriyle duygularını ifade etti.

Safia Tahir Moussa, yarışmayı kazanmanın büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, ulusal bir yarışmada birincilik almanın kendisi ve ailesi için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Moussa, “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Bizi daima dinleyen, önemseyen ve bizim iyi sonuçlar almamızı sağlayan okuluma ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim.” dedi.


Bir diğer öğrenci Fatma Bakary Coulibaly de, “Bu yarışmanın ve bu ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Yarışmada aldığımız birincilik benim için büyük bir gurur. Rakiplerimiz arasından sıyrılıp ülkemizin en iyisi olduk. Öğretmenlerimize ve okulumuz idaresine çok teşekkür ederim. Bu başarı bizi öylesine motive etti ki, iyi ki bu okulun öğrencisiyim.” cümleleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Lise son sınıf öğrencisi Hayat Issa Doungous Haggar Maarif Okullarımızın Çad’da kurulduğu 2018 yılından bu yana kazanılmış en büyük başarıyı elde etmenin gururunu yaşadıklarının altını çizdi. Doungous, “Yarışma bizler için muhteşem bir deneyim oldu. Bizlere emek veren okulumuza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.” diyerek heyecanını paylaştı.

Ekibin diğer öğrencileri Khadidja Abakar Hassaballah, Fatıme Abdelkerım Dıar, Royalo Brahım Djibrine, Djepa Mbaitel Louange ve Roda Mahamat AL- Bechır Saleh de, böylesi bir başarının parçası oldukları için gurur duyduklarını ve kendilerini sürekli teşvik edip destekleyen öğretmenlerine ve Maarif Okullarının idarecilerine şükranlarını sunduklarını söylediler.