Çad Maarif Okullarında Mezuniyet Sevinci
Çad Maarif Okullarında Mezuniyet Sevinci

Çad Maarif Okullarında Mezuniyet Sevinci

Mayıs 16, 2018

27 Aralık 2017’de Çad Hükümeti ile imzalanan protokolle Türkiye Maarif Vakfı’na devredilen ve 465 öğrencinin eğitim gördüğü Çad Maarif Okulları ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşadı.

Encemine Kongre Merkezi’nde tertip edilen mezuniyet töreni, Çad Milli Eğitim Bakanı Aboubakar Assidick Tchoroma, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, T.C. Encemine Büyükelçi Temsilcisi, Türkiye Maarif Vakfı Afrika Bölge Koordinatörü Tuncay Çilesiz, Çad Dışişleri Bakanı Özel Temsilcisi, Çad Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Milletvekillleri, Encemine Üniversitesi Rektörü ve 1.000 kişilik davetli grubunun katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çad’a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında ifade ettiği “Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır.” cümlesine atıfta bulunarak, Türkiye Maarif Vakfı Okulları’nın dünyanın her yerinde olduğu gibi Çad’da da halka hizmet etmeyi gaye edindiğini ve ilk mezuniyet töreniyle birlikte bu amacın gerçekleşmeye başladığına büyük bir sevinçle şahitlik ettiğini belirtti.
 
Çad Milli Eğitim Bakanı Aboubakar Assidick Tchoroma da, Maarif Okullarının Çad’da çok kısa bir sürede önemli işler başardığını, eğitim kalitesinin ilk günden itibaren her geçen gün arttığını ve bu okullardan mezun olan Çad’lı gençlerin, ülkenin geleceğini inşa edeceklerini ifade ederek Türkiye Maarif Vakfı yetkililerine teşekkür etti.
 
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği törende mezun olan 35 öğrenciye diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.