Büyükelçi Mehmet Süreyya Er’den Bişkek Maarif Okullarına Ziyaret
Büyükelçi Mehmet Süreyya Er’den Bişkek Maarif Okullarına Ziyaret

Büyükelçi Mehmet Süreyya Er’den Bişkek Maarif Okullarına Ziyaret

Ocak 18, 2022



Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Büyükelçi Mehmet Süreyya Er, Bişkek’te bulunan Maarif Eğitim Kompleksini ziyaret etti. Kırgızistan Maarif Okulları yetkilileri tarafından karşılanan Er, okulları gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Program sırasında öğrenci ve öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan Mehmet Süreyya Er, Orhun yazıtlarındaki “Türk” kullanımına ithafen Türk halklarının kardeşliğinden, ortak ata ve ortak Türk kültüründen bahsetti. Türk tarihinin bünyesinden İbn-Sinalar, Farabiler, Ali Kuşçu’lar çıkararak adeta bir erken Rönesans döneminin yaşandığına atıfta bulunan Er; medeniyetin, aydınlanmanın ve insani gelişmenin bu topraklarda yeşerdiğinin altını çizdi.

Er, “Genç yaşlarda dil öğrenmeniz, öncelikle de anadilinizi kullanma becerisi kazanmanız önemli. Maarif Okulumuz bu alanda sizlere ciddi bir imkânlar sunuyor. Ailede ve okulda alınan kültür eğitimi, dil eğitimi gibi temel taşların üzerine çok başarılı bir eğitim hayatının sürdürülmesi daha kolay hale geliyor.” dedi.

Konuşmasını halihazırda genel sekreterliğini yürüttüğü Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’nin tanıtımıyla tamamlayan Büyükelçi Er; Türk Dünyası ülkeleri arasında Türk Devletler Teşkilatı, TÜRKSOY, Türk Akademisi ve Türk Kültür ve Miras Vakfı ile bu alanda devletlerarası bir pozisyonda faaliyet yürüten 5 ana kurumdan biri olduklarını ifade etti.