Büyükelçi Güney Erbil'deki Maarif Okulunu Ziyaret Etti
Büyükelçi Güney Erbil'deki Maarif Okulunu Ziyaret Etti

Büyükelçi Güney Erbil'deki Maarif Okulunu Ziyaret Etti

Temmuz 30, 2021


Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak’ın Erbil kentindeki temasları kapsamında, Erbil Uluslararası Maarif Okulunu ziyaret etti.

Başkonsolos Hakan Karaçay’ın da eşlik ettiği ziyarette Güney, okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Büyükelçi Güney yaptığı açıklamada, Erbil’deki Maarif Okulunun eğitim alanında dünya çapında bir başarı hikayesi olduğunu söyledi ve okulun yaklaşık 75 bin metrekarelik bir alana yayıldığını hem yerleşkesinin donanımı hem de verdiği eğitim açısından uluslararası standartlarda bulunduğunu dile getirdi.

Maarif Okulunda öğrencilere pek çok açıdan yeni imkânlar sağlayan IB programının da uygulandığını belirten Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göğsümüzü kabartan bir sahne ile karşı karşıyayız. Bağdat’tayken okulun methini duymuştum ama gelip yerinde incelediğimde gerçekten bu övgüye layık olduğunu bizzat müşahede ettim. Türkiye Maarif Vakfına, tebriklerimi sunuyorum. Çok müthiş bir çalışma yapmışlar. Bağdat’ta da malum iki tane kampüsümüz var. Diğer vilayetlerde de Türkiye Maarif Vakfının okul açma projeleri ilerliyor.”

Büyükelçi Güney, ülkede zamanında FETÖ’ye bağlı okulların bulunduğunu belirterek, bunların terör örgütünü eğitim kisvesi altında finanse etmeye yönelik kurumlar olduğunu, bu okullardan mezun olanların açıkta kaldığını ve diplomalarının Türkiye’de tanınmadığını vurguladı.

Güney, Türkiye Maarif Vakfının, Erbil’de, Irak genelinde ve Orta Doğu’da bir Türkiye imzası olduğunu sözlerine ekledi.