Burundi Maarif Okullarında Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Heyecanı
Burundi Maarif Okullarında Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Heyecanı

Burundi Maarif Okullarında Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Heyecanı

Eylül 06, 2021

Sahip olduğu öğrenci çeşitliliği, kültürel zenginliği ve sunduğu kaliteli eğitim ortamıyla Uluslararası Maarif Okulları, yeni dönem açılış törenleriyle de ülkelerde geniş kesimlerin buluşma adresi oluyor.

Afrika’nın göller bölgesi ülkelerinden Burundi’deki Uluslararası Burundi Maarif Okullarında da 2021-2022 eğitim-öğretim yılı görkemli bir açılış töreniyle başladı.  

Açılış programına Burundi Cumhurbaşkanının eşi Angeline Ndayıshımıye, Burundi Milli Eğitim Bakanı Havyarimana François, Türkiye Cumhuriyeti Burundi Büyükelçisi Serap Ataay, çok sayıda üst düzey yetkili, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda okulun öğrenci çeşitliliğini, kültürel zenginliğini ve kardeşlik duygusunu yansıtan ulusal ve yerel danslara ve gösterilere yer verildi.

Modern ve teknolojik bilgisayar ve fen laboratuvarları, konferans salonu, kütüphane, yemekhane, geniş ve doğa ile iç içe bahçesiyle ve sosyal alanlarıyla Burundi Uluslararası Maarif Okulu katılımcıların beğenisini kazandı.

 

First Lady Angeline: "Maarif Okulu Burundi’nin Parlayan Yıldızı"

First Lady Angeline, açılış konuşmasında Burundi Maarif Okullarının uluslararası eğitimde Burundi’nin parlayan yıldızı olduğunu ve ülkeye yapılan eğitim-öğretim yatırımlarının büyük bir memnuniyet ile karşılandığını ifade etti.

Maarif Okulları aracılığı ile Türkiye ve Burundi arasında kardeşlik köprülerinin kurulduğunu belirten Angeline, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde ve iş birliğinde Maarif Okullarının önemli bir role sahip olduğunu söyledi.

Video konferansla mesaj gönderen Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de pandemi süreci zor günlerinin ardından normal, yüz yüze eğitime geçişin sevindirici ve güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

Pandemi döneminde Türkiye Maarif Vakfının dijital eğitim olanaklarıyla eğitim-öğretime kesintiye uğramadan devam ettiğini belirten Akgün, Vakfın tüm imkânlarıyla her zaman öğrencilerin yanında olduğunu ifade etti.

Açılış töreni First Lady Angeline’nin okul ziyaretçi defterini imzalaması ile sona erdi.

10 Eylül 2018’de başkent Bujumbura’da faaliyetlerine başlayan Burundi Maarif Okullarında; eğitim-öğretim anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 3 okulla sürdürülüyor. Okullarda 206 öğrenci eğitim görüyor.