Bişkek Maarif Kompleksi’nde Eğitim Şenliği gerçekleştirildi
Bişkek Maarif Kompleksi’nde Eğitim Şenliği gerçekleştirildi

Bişkek Maarif Kompleksi’nde Eğitim Şenliği gerçekleştirildi

Eylül 15, 2021



Kuruluş çalışmalarına 2018 yılında Kırgız Cumhuriyeti ile yapılan mutabakat ile başlanan ve geçtiğimiz 10 Eylül’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açılan Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi’nde öğrenci ve ailelerin katılımıyla Eğitim Şenliği gerçekleştirildi.

Bişkek’te yeni açılan Bişkek Maarif Eğitim Kompleksi'nde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler, öğrenci aileleri ve öğretmenler katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Akgün, açılışı gerçekleştirilen eğitim kompleksin Türkiye Maarif Vakfı için önem arz ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Orta Asya’da açılan ilk okul olduğunu söyledi.

Ata yurdunda okul açma imkânı veren Kırgız Cumhuriyetinin başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililerine ve Türkiye Maarif Vakfına güvenerek çocuklarını Maarif Okuluna emanet eden kardeş Kırgız halkına teşekkür ettiğini ifade eden Akgün şöyle konuştu:

“Türkiye Maarif Vakfı Kanunla kurulan ve Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübelerini ve birikimlerini dost ve kardeş ülkelerle paylaşma amacı taşıyan Milli bir kamu Vakfıdır. Halihazırda TMV 52 ülkede ofisi bulunan ve 45 ülkede eğitim kurumlarıyla 45 bin öğrenciye nitelikli eğitim hizmeti veren küresel bir eğitim markasıdır. Türkiye Maarif Vakfının eğitim anlayışının temelinde, tüm dünyada iyi insanlar yetiştirerek insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlamak vardır.”

Cengiz Aytmatov’un Arzuladığı Eğitimi Alacaklar

Türkiye Maarif Vakfı olarak, eğitim süreçlerinde son derece açık, şeffaf ve dayanışmacı bir usul takip ettiklerine dikkat çeken Akgün, “Herhangi bir ideolojik, dini veya siyasi gizli bir ajandamız yoktur. Temel önceliğimiz BM’in 2030 vizyonu çerçevesinde okul çağına gelen tüm çocuklarımıza kaliteli ve nitelikli eğitim vermektir. Kanunda da yazdığı gibi eğitimimiz evrensel insani değerlere dayalıdır. Amacımız, yerel kültür ve geleneklerimizi de yeni nesillere aktarmaktır. Büyük yazar Cengiz Aytmatov’un da her zaman vurguladığı gibi biz çocuklarımıza modern ve çağdaş eğitim verirken onların içinde yaşadıkları toplumda aile ve milli tarihine, değerlerine bağlı kalmalarını ve kendi köklerine yabancılaşmamalarını istiyoruz.” dedi.

“Türkiye Maarif Vakfından mezun olan gençlerin küresel rekabete açık, dünya ile yarışabilecek teknoloji ve dil becerilerine sahip; ama aynı zamanda kendi kültürüne bağlı, özgüveni yüksek, güçlü karakterli bireyler olarak yetiştirilmektedir.” diyen Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başkent Bişkek’te açtığımız bu okulumuz bir ilktir. Ancak son olmayacaktır. Kırgız Cumhuriyeti otoritelerinin onay ve yönlendirmeleri doğrultusunda inşallah başka şehirlerde de modern okullar açmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere her zaman destek veren Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti yetkililerine, Büyükelçiliğimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmalarını takiben, Maarif öğrencileri ilk ortak çalışmaları olan Maarif logolu yağlı boya tabloyu Vakfımız Başkanına hediye etti.

Maarif öğrencilerinin eğitim kompleksine gelişi ile başlayan programda ikramlar, oyun alanları, fotoğraf köşeleri ve maskotlar, öğrenci ve velilerin keyifli bir gün geçirmelerini sağladı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen “Eğitim Şenliği”nin, her yıl eğitim-öğretim dönemin başlamasıyla birlikte, öğretmen ve velilerin birbirlerini tanıması, öğrencilerin okulla kaynaşması, eğitim öğretim sürecinde uygulanacak eğitimler hakkında velilerin bilgilendirilmesi ve öğrencilerin eğlenebileceği etkinlikler olarak gelecek yıllarda da sürdürülmesi hedefleniyor.